Nyheder

Babyshambles, The Roots og co. klar til Vanguard

Foto fra sidste års Vanguard Music Fesitval: Mathias Laurvig
Skrevet af Camilla Grausen

Hovedstadens Vanguard Music Festival er klar til at tage hul på sit andet år med navne som Babyshambles, The Roots, Mew, Method Man & Redman m.fl. Det foregår i Søndermarken den 1. og 2. august.

Foto fra sidste års Vanguard Music Fesitval: Mathias Laurvig

Vanguard Music Festival som den tog sig ud sidste år. Foto: Mathias Laurvig

Et af de nyeste skud på den danske festivalstamme kom sidste år flot fra start med blandt andre Håkan Hellström, Junip, Wu-Tang Clan og Pharoe Monch på programmet. I år ser Vanguard Music Festival også ud til at blive en succes med samme koncept: et mere blandet, rocket, poppet og soulet program fredag og hiphop på plakaten lørdag. Det hele finder sted i Søndermarken på Frederiksberg fredag den 1. august og lørdag den 2. august.

I år er Vanguards store navne især britiske Babyshambles med notorisk forvirrede/påvirkede/rock’n’rollede Pete Doherty i front. Netop nu er han også godt i gang med genforeningskoncerter med sit gamle band The Libertines, men der er altså også tid til Babyshambles-koncerter. De er garanter for skramlet, punket rock med britisk arbejderklasseaccent og spiller kl. 17 fredag. Sidste år udgav de deres tredje fælles album, Sequel to the Prequel.

Også svenske Neneh Cherry er et spændende navn på Vanguard-plakaten – og ja, det er hende fra 90’erne med “Woman” og stemmen fra “7 Seconds”. Efter 16 års pause som soloartist har hun gjort et imponerende comeback med det anmelderroste album Blank Project, produceret af Kieran Hebden aka. Four Tet. Fredag kl. 16 spiller hun i Søndermarken.

Som et af de senest ankomne navne til programmet er Mew, der på NorthSide Festival i juni atter blev en kvartet, da bassist Johan Wohlert blev genforenet med sit gamle orkester. Mew har netop indspillet et nyt album, med Wohlert om bord, som udkommer i starten af 2015. Som fredagens sidste koncert, der starter kl. 21.45, kan nye og gamle Mew-numre høres live.

Lørdagenen står som sagt i hiphoppens tegn. The Roots, der til daglig kan ses hos Jimmy Fallon i The Tonight Show, er højaktuelle med albummet …And Then You Shoot Your Cousin. Sommeren 2012 stod de på Orange Scene på Roskilde Festival og gav den gas i en sådan grad, at Undertoners anmelder Christian Klauber kvitterede med fem et halvt U. The Roots blandede genrerne så veloplagt, at Klauber var »sikker på, at havde Roots fået lov, så havde de spillet fra nu af og hele vejen ind i næste uge.« Det blev det så ikke til dengang i 2012 – men nu kan de jo fortsætte til Vanguard lørdag kl. 21.45 og indtil de bliver smidt ud.

Blandt hiphop-sværvægterne er også Method Man & Redman, der spiller lørdag aften. Det er kun anden gang nogensinde, de sammen besøger København. Method Man vender tilbage til Søndermarken efter en yderst vellykket koncert med Wu-Tang Clan sidste år.

Når mørket for alvor har sænket sig over Søndermarken lørdag, er der efterfest for dem, der ikke kan få nok. Det foregår i Vega med en længere række DJ’s og The Roots’ Questlove på scenen. Efterfesten starter kl. 23.30 og er gratis for alle med Vanguard-armbånd og koster 100 kr. for andre.

Se hele lineuppet og tidsplanen for de to dages Vanguard Music Festival lige her. Der er stadg ledige billetter at få både til fredag, lørdag eller begge dage via Billetlugen.

Leave a Reply