Nyheder

April-koncerter II: 99 ungdommelige sjæle for altid kærlige i Østindien

Hurula har en birolle i femte sæson af Game of Thrones.

Fire veloplagte anbefalinger til resten af månedens koncerter.

Siden The Minds of 99 sidste år brød igennem med Tom Kristensen-lyrik tilsat højenergisk pop, er det kun gået fremad for det seks mand høje orkester. Tjansen som åbner af Orange Scene på sommerens Roskilde Festival er i hus, og album nummer to, der skal følge op på et rost debutalbum, skulle være på vej. Inden da vil de hurtige fødder danse og synge flere steder i landet. The Minds of 99 tager på en lille forårsturné, der begynder på Posten i Odense den 16. april og slutter i Pumpehuset den 25. april. Også Aalborg, Esbjerg og Næstved får besøg af Niels Brandt og co.

East India Youth, der er et alias for den amerikanske electronica-musiker William Doyle, debuterede sidste år med Total Strife Forever. Her på sitet kaldte vi albummet for »en kraftpræstation af et eksperiment, der lover godt for en artist, som formår at balancere sine produktioner mellem det udforskende og det tilgængelige«. Doyle har netop udgivet sit andet album, Culture of Volume, og med det i bagagen indtager han Jazzhouse fredag den 17. april.

Hurula har en birolle i femte sæson af Game of Thrones.

Hurula har en birolle i femte sæson af Game of Thrones.

I 2005 blev First Floor Power et medlem fattigere, da Jenny Wilson forlod bandet for at springe ud som solokunstner. Samtidig blev den skandinaviske indiepopscene en stærk kunstner rigere. Wilsons solodebut Love and Youth er et overlegent popalbum, der fortjener at blive markeret her 10 år efter. Det sker i Skuespilhuset søndag den 19. april, hvor Jenny Wilson vil optræde med albummet fra “Crazy Summer” til “A Brief Story”. Altså fra start til slut. Albumkoncerten vil i øvrigt blive opført i scenografien til teaterforestillingen ”Heksejagt”.

Den 7. juni 2014 gav Håkan Hellström koncert for intet mindre end 69.349 mennesker på Ullevi i hjembyen Göteborg. Så mange publikummer kommer den fem år yngre landsmand Robert Hurula næppe til at trække. Han står ellers bag et af sidste års bedste svenske album, Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för, som leder tankerne hen på netop Hellström, men også klassiske svenske punkbands som Imperiet og Ebba Grön. Hør Hurula i Musikcaféen i Huset-KBH den 30. april sammen med op til 149 andre personer.

Du kan som altid se flere koncerter, vi anbefaler, i Undertoners koncertkalender.

2 kommentarer

Leave a Reply