Nyheder

Juni-koncerter I: Faraoen med det usigelige navn tager på slot med de vilde mod nord

I juni er der endnu gang i spillestederne landet over, mens festivalerne starter op. Det betyder masser af liveoplevelser både indendørs og udendørs. Her er, hvad vi især kan anbefale i første del af måneden.

For mange er juni eksamenstid, festivaltid og er-det-ikke-snart-sommerferie-tid. Eksamen må du selv klare, og Undertoner kan heller ikke planlægge din rygsæksrejse i Østeuropa for dig. Til gengæld vil vi meget gerne give dig nogle anbefalinger til de bedste koncerter og festivaler i første del af måneden.

Onsdag den 3. juni skydes Distortion i gang i Københavns gader til fest og glæde for nogle og skræk og rædsel for andre. Man kan også vælge at lægge en anden plan – eller fortsætte festen – og tage til hiphopkoncert med Pharoahe Monch i Pumpehuset. Undertoner hørte også den 42-årige rapper Troy Donald Jamerson fra Queens, alias Pharoahe Monch, for snart to år siden på Vanguard Festival. Her smed anmelder Niklas Kiær fem U’er og kaldte Pharoahe Monch »en utrolig dygtig live-performer, der formår at få alle hiphoppens elementer til at gå op i en højere enhed.«

Savages. Foto: Tom Hines

De tre andre bandmedlemmer i Savages blev sure, da forsanger Jehnny Beth ikke også ville have gennemsigtig skjorte på på billedet. Foto: Tom Hines

Bandet Waxahatchee (sig lige det navn 10 gange i træk), med Katie Crutchfield som absolutte omdrejningspunkt, gæster Beta på Amager torsdag den 4. juni. Da Waxahatchee spillede på Stengade for halvandet år siden, var det en knap så vellykket koncert, men der er grund til at tro, at Crutchfields både lette og melankolske vokal og sangskrivning kan kaste en fin, stemningsfuld koncert af sig. Få en forsmag med en akustisk udgave af “Swan Dive”.

Egeskov Slots smukke arealer på Fyn danner ramme for et særligt arrangement lørdag den 6. juni, når pianist, sangerinde og sangskriver Tori Amos giver solokoncert. Den rødhårede amerikanerinde er en overordentligt produktiv kunstner, men selv fans kan nok have svært ved at følge med efter Amos’ nu 14 album. Koncerten den 6. er i øvrigt den første koncert nogensinde i Egeskov Slots renæssancehave. Inden Tori Amos går på scenen, spiller en dansk artist, der har en del fælles musikalske karakteristika med Amos, nemlig danske Broken Twin. Hendes debutalbum May var ifølge Undertoners redaktion blandt sidste års bedste danske plader. Få mere info om den unikke koncert her.

Festivalsæsonen står nu for alvor for døren, og NorthSide Festival i Ådalen i Aarhus skydes i gang fredag den 12. juni. Ligesom de sidste par år varer festivalen tre dage, og der bydes både på bandet, som The Raveonettes takker i deres aftenbøn, The Jesus and Mary Chain, og Interpol, der sidste år fik et comeback med El Pintor. Også den særegne britiske sangfugl FKA Twigs, som nyder stor hype for tiden, gæster NorthSide, ligesom London-kvartetten Savages, der for to år siden imponerede mange med den intense rockdebut Silence Yourself, og som netop nu er i gang med indspilningen af deres andet album. Se alle festivalens navne og hvilken dag, de spiller, her.

Hvis man ikke befinder sig i Aarhus den weekend, kan man lørdag den 13. juni også vende blikket mod nord og overveje at tage en tur på 1000Fryd i Aalborg. Det gør tre aarhusianske rockorkestre nemlig også og gæster det lille spillested. Der er tale om Spökraket, Morgan Square og Eddisons Face Implosion (tidligere Acid Twin), der alle repræsenterer interessante bud på dansk, mere eller mindre psykedelisk rock anno 2015.

Du kan som altid se flere anbefalingsværdige koncerter i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply