Koncerter

Roskilde Festival 2015: Young Dinosaur, 28.06.15, Rising

Young Dinosaur spiller på Roskilde Rising søndag den 28. juni kl. 17
Skrevet af Simon Freiesleben

Young Dinosaurs koncert på Rising scenen var desværre skæmmet af tekniske problemer. Alligevel kæmpede bandet en brav kamp, og leverede en jævn indie-rockkoncert.

Young Dinosaur spiller på Roskilde Rising søndag den 28. juni kl. 17

Den unge nordjyske kvintet Young Dinosaur var blevet stillet over for den hårde opgave at spille Bycenter Vest op. Rising scenen er af uransaglige årsager placeret nærmest midt på pladsen, hvilket gør at folk driver frem og tilbage i jagten på smøger og hvidløgsbrød. Opgaven blev ikke nemmere af at teknikken drillede. Bandet kunne magtesløse stå og klimpe på deres instrumenter i en rum tyve-minutters tid, før der kom hul igennem til lyden. De spillede derfor et kortere sæt end planlagt.

Young Dinosaur kom altså snublende fra start, og det betød at det rastløse publikum så småt sev væk eller faldt i snak med sidemanden. Det hænger naturligvis sammen med, at lyden var fortvivlende lav i hele den først del af det amputerede sæt. Da lydniveauet endelig nærmede sig den acceptable ende af skalaen for en rockkoncert, så var den i forvejen spinkle og fe-agtige vokalharmonisering pludselig i fare for at forsvinde.

Men bag de tekniske og scenemæssige udfordringer gemte der sig en helt gedigen indie-rockkoncert. Der er ingen tvivl om at Young Dinosaur har et glimrende samspil og en særlig kemi, der er ganske nødvendig, sådan som de jonglerer med forskellige genreudtryk. På forunderlig vis formår de både at navigere sikkert igennem rendyrket og drømmeagtig indie-pop, testosteronsfremmende guitarlir og sammenbidt shoegaze – ind i mellem på et og samme nummer.

”What Matters Today” fra debutpladen To Be a Hero var et af koncertens højdepunkter, og den faldt da også som en af de sidste sange, da der var begyndt at komme styr på lydniveauet. Forsangeren Eske Nielsen bidrog her med noget af den sprælskhed, som koncerten manglede i første halvdel, hvilket var med til at starte en fest oppe foran. ”Why Why Why” var endnu et glimrende nummer, der inviterede publikum til at danse med til det hypnotiserende synthesizer-keyboard.

Orkesteret blev i løbet af koncerten udvidet, da de fik selskab af en kvindelig gæstevokalist, og brugte således det meste af den begrænsede plads i det udvidede tipitelt der danner rammerne for Rising scenen. I forvejen flød vokalrollen frit mellem bandets medlemmer, afhængigt af hvor travlt optagede de var, af at holde styr på deres instrumenter.

Alt i alt var det en koncert, der kom noget slingrende fra start, men som dog også viste at de unge gutter i Young Dinosaur har massere af kvaliteter at byde på. De klarede sig udmærket gennem de tekniske udfordringer, men det gjorde ikke desto mindre koncerten til en lettere forkølet oplevelse. Det var altså ikke en koncert, der for alvor fik lokket publikum op af campingstolene og hen foran scenen.

★★★☆☆☆

Leave a Reply