Koncerter

Roskilde Festival 2015: Bargou 08, 01.07.15, Pavilion

Bargou 08 spillede onsdag nat en helt unik blanding af den traditionelle tunesiske trancemusik stambeli og moderne, hårdtpumpende rave. Det kunne have været et akavet møde, men gik op i en højere enhed med den legesyge rytmesektion og den karismatiske frontmand Nidhal Yahyaouis stærke vokal.

Bargou 08-800pxDe fedeste fester på Roskilde Festival foregår som regel på Pavilion om natten. Det kan vi takke festivalens bookere, der altid evner at finde kunstnere, der, som Bargou 08, formår på en gang at få hele teltet til at gynge og at præsentere publikum for totalt fremmed musik.

Bargou 08 spiller en helt unik blanding af den traditionelle tunesiske trancemusik stambeli og moderne, hårdtpumpende rave. Hvad der kunne have været et akavet møde mellem det tunge synthgroove og lyden af den melismatiske træfløjte, gik op i en højere enhed med den legesyge rytmesektion og den karismatiske frontmand Nidhal Yahyaouis stærke vokal. Med et hvidt tandsmil trukket tværs over ansigtet og hoppende rundt på scenen, så hans lange krøller svævede omkring hovedet på ham som en faldskærm, udførte han ekvilibristisk de komplicerede sangfraser. Generelt virkede hele bandet lige så høje på oplevelsen som publikum, og deres taknemmelighed for den varme velkomst var både tydelig og smittende.

Koncerten kulminerede i en kalejdoskopisk ravejam, der på trods af sin vildskab blev en smule ensformig, og det ville måske i virkeligheden have klædt koncerten at være 20 minutter kortere. Dog har jeg aldrig hørt mage til Bargou 08’s unikke blanding af traditionelle og moderne elementer, der var på en gang fængslende fremmedartet og voldsom intens, og jeg måtte i sidste ende erklære mig enig med min fremmede sidemand, der ved koncertens afslutning skreg: »Hold kæft hvor var det fedt, mand!«

★★★★½☆

Leave a Reply