Koncerter

Roskilde Festival 2015: Electric Eye, 01.07.15, Gloria

Electric Eye leverede onsdag aften på Gloria en opbyggelig og alsidig koncert, der både bød på sløv ørkenrock, energisk syreblues og habil rock’n’roll.

Electric Eye - Kristoffer Øen-800pxFor de af os, der ingen interesse havde i at klappe i takt til Pharrell Williams’ ”Happy” på Orange Scene onsdag aften, præsenterede Roskilde Festival heldigvis andre muligheder. Nogle af os stimlede sammen under den lille Gloria-scene for at modtage norske Electric Eyes psykedeliske space rock’n’roll. Vi har ondt af dem, der tog til Pharrell i stedet.

Gloria var før koncertens start oplyst af rødt lys og rungende af en indhyllende drone, der som et ildevarslende præludium annoncerede den forestående andagt. Da de fire spacerockere indtog scenen iført læderjakker, sammenbidte blikke og bakkenbarter var det med en langsomt voksende crescendo, der fængslede publikum fra første takt med tunge trommer og bølgende guitarer.

Derfra leverede Electric Eye en opbyggelig og alsidig koncert, der både bød på sløv ørkenrock, energisk syreblues og habil rock’n’roll. Med lige dele velspillet jam og struktureret komposition var bandets koncert både medrivende og hypnotisk. Trommeslageren Øyvind Hegg-Lundes alsidige sensibilitet, guitaristen Øystein Brauts velassorterede pedalboard, Njål Clementsens dræbende lækre baslyd og den keys-ansvarlige Anders Bjellands sløve støjflader gik op i en højere enhed og kulminerede i koncertens sjette nummer, ”Electric Eye”. Nummerets støvede ørkenrock blev mødt med begejstrede tilråb og pift, og da den storslåede opbygning nåede sit højdepunkt, vibrerede luften med hallucinogen støj, mens et enormt flimrende soløje oplyste trekanterne på Glorias bagvæg.

Bandet sluttede af med at gennemtæve det taknemmelige publikum med det hypnotiske krautrock-nummer ”Tangerine”, der med sin indiske drone, guitarstøjflader og insisterende trommer lagde sig som en varm psykedelisk hue om de fremmødte og sendte cadeau til Beatles-nummeret ”Tomorrow Never Knows”.

Hvor jammede spacerock-koncerter kan være både langtrukne og 60’er-nostalgiske, leverede Electric Eye en både original og varieret koncertoplevelse, der fik denne anmelder til allerede at glæde sig til næste gang, bandet spiller i Danmark.

★★★★★½

Leave a Reply