Koncerter

Lee Fields & the Expressions, 31.07.15, Vanguard Festival, Frederiksberg

Skrevet af Niklas Kiær

Vanguards program består ikke udelukkende af hiphop, og fredag aften kunne publikum byde den klejne soul man og crooner, 64-årige Lee Fields og hans band, velkommen i Søndermarken.

LeeFields2Lee Fields er en fascinerende mand. Han brød frem på samme tid som Kool & the Gang, men har først endeligt fået sit gennembrud efter årtusindeskiftet. Særligt udgivelserne med husbandet The Expressions i de seneste seks år har formået at brage igennem og endelig, 46 år siden sin debutudgivelse, få den opmærksomhed og respekt, som han fortjener.

Lørdag aften stod The Expressions klar i pæne jakkesæt og med afslappet attitude. Jeg har set bandet spille en fantastisk koncert med Aloe Blacc én gang før, og mine forventninger var derfor høje. Gennemsnitsalderen i bandet kan ikke være meget mere end 35 år, men når de begynder at spille, virker det som om, de aldrig har lavet andet. Man tages tilbage til en tid, hvor samtlig bandmedlemmer kunne have haft deres eget band, men ikke føler det nødvendigt at påpege sine evner. Der er en coolness over fyrene, der mest af alt ligner afslåede medlemmer af Arctic Monkeys, men spiller som var de Motowns udvalgte. Den lækre soulede funk begyndte at fylde teltet, mens folk interesseret bevægede kroppen en smule. Efter et minuts tid kommer Lee Fields på scenen – en lille energibombe af throwback soul med kort permanentet afro og iklædt hvidt jakkesæt.

I de efterfølgende tre kvarter blev der croonet, drejet om på hælen, konverseret med bandet i bedste James Brown-stil og ikke mindst sunget, så man var bange for, at den lille, ældre fyr ville sprænge i luften. Men Fields var i total kontrol, og selv en klassisk “hvem kan synge bedst?”-kamp mellem højre og venstre side af publikum var en fornøjelse at tage del i på grund af den indlevelse, det blev gjort med. Fields charmerede sig ind i hjertet på publikum, der tog imod den gode stemning med kyshånd og vuggende hofter. Særligt kvinde-oderne “Ladies” og “Faithful Man” gik rent ind hos publikummets kvinder, såvel som mænd.

Det var generelt en fornøjelse at være til en koncert, hvor talent og indsats går hånd i hånd på en så selvfølgelig facon. En fantastisk optræden af både band og forsanger fik koncerten til at gå op i en højere enhed og viste, hvor langt der er op til de allerbedste musikere for de mange nye håb i branchen. Lee Fields har prøvet det meste og lader til kun lige at have nået sin bedste alder.

★★★★★☆

Leave a Reply