Nyheder

Mudhoney tænder en milliard sole

De var grunge, før grungen kom til at hedde grunge. Og alligevel blev det aldrig dem, der nåede berømmelsens høje tinder.

Mudhoney banede vejen for Seattle-bølgen ved at give pladeselskabet Sub Pop, der siden opnåede en vis anseelse via et band ved navn Nirvana, deres første salgssuccesser, men trods et udmærket anmeldertække forblev Mudhoney i anden række, mens Cobain og co., Pearl Jam og Soundgarden stod fremme i rampelyset.

Mudhoney udgiver imidlertid ufortrødent plader, og d. 7. marts udsender kvartetten deres ottende plade, Under a Billion Suns. Albummet er bl.a. produceret af Built to Spill-produceren Phil Ek og vil vise en noget mere åbenlyst politisk attitude fra bandet, end vi har vant til. Vi vover pelsen og antyder, at der er en vis sarkasme i en sangtitel som “Hard-On for War”.

Mudhoney fejrer udgivelsen af Under a Billion Suns, der er gruppens første album siden 2002, hvor Since We’ve Become Translucent udkom, ved at tage på turné i Europa, og mandag d. 15. maj kommer de til København og spiller på Vega.

Leave a Reply