Interview

Der mangler en vokal

Det tyske band Tied & Tickled Trio har med en håndfuld album formået at skabe sit helt egen lyd af jazz, dub og elektroniske elementer. Og nu mener bandet, de er klar til at begynde at eksperimentere med vokal i deres ellers stemmeløse univers. (31.08.06)Det er en varm sommerdag, da jeg møder Markus Acher og Caspar Brandner – to af medlemmerne fra det tyske jazz-band Tied & Tickled Trio. De sveder og drikker øl og snakker om, hvor læskende det er at få en kold pilsner. Der er ikke meget støvet jazz over de to herrer, og Tied & Tickled Trio er da heller ikke et helt almindeligt jazz-band. På egne præmisser har medlemmerne formået at lave en groovy jazz-blanding, som inkluderer elektroniske og tribale elementer.

Når man morer sig, går tiden hurtigt
Tied & Tickled Trio har eksisteret i over 10 år, og da jeg nævner det for Markus Acher og Caspar Brandner, kigger de på hinanden og både griner og ser forundrede ud. De har ikke tænkt så meget over det, siger de nærmest i kor – det er åbenlyst, at det er spændende og udfordrende at spille i Tied & Tickled Trio, for som bekendt går tiden meget hurtigere, når man har det sjovt.

Foto: Powerline

“Der er sket en del gennem de ti år, selvom vi hele tiden arbejder med de samme elementer,” fortæller Acher. “Vi har udviklet vores eget univers, hvor musikken inden for rammen kan være fri eller komponeret – alting gælder.”

Da bandet startede, var medlemmernes baggrund mere forskellig, men efterhånden som de har spillet sammen, har de dannet sig den fælles referenceramme, som nu præger bandet og ikke mindst musikken. “Det er klart, at det er vores forskellige musikalske referencer og alligevel kærlighed til samme musik, som gør, at Tied & Tickled Trios univers kan rumme så mange genrer uden, det bliver rodet,” forklarer Markus Acher.

Da Caspar Brandner og Markus Acher bliver spurgt om, hvorfor de har valgt ikke at bruge vokal i musikken, smiler de og fortæller, at de faktisk umiddelbart inden deres tur til Danmark om, at de gerne ville prøve at arbejde med vokal. “Men ikke en almindelig sanger,” fastslår Markus Acher. “Det skal mere være en slags rap, som ligesom kan supplere det rytmiske element og dermed give endnu et element til musikken.”

Gammel vin på nye flasker
Morr Music har netop udgivet en koncertoptagelse – som findes på dvd- og cd-udgivelsen a.r.c. – med bandet fra en koncert i München i 2004. Grunden til, at Tied & Tickled Trio bestemte sig for at udgive koncerten på dvd var, at bandmedlemmerne ikke var sikre på, at de ville komme til at spille så mange mennesker sammen igen – der tog de dog fejl, for på årets Roskilde Festival var der også ni mennesker på scenen.
“Mens dvd’en er en koncert-optagelse fra 2004, reflekterer cd’en bandet lige nu,” forklarer Caspar Brandner. Han og Markus Acher er dog enige om, at der måske i virkeligheden ikke er så stor forskel på lyden af de to forskellige udgaver af bandet.

Tied & Tickled Trio er ikke det mest produktive band, og det skyldes måske, at de fleste af medlemmerne også har andre musikalske projekter at beskæftige sig med – f.eks. Notwist og Lali Puna. Med udgivelsen af a.r.c. og genudgivelser af bandets tre første album er der i den seneste tid kommet en masse plader med Tied & Tickled Trio-navnet på. Spørgsmålet er, hvornår der så kommer noget “ægte” nyt materiale fra bandet.

“Micha Acher har skrevet en bunke sange, så måske får vi optaget noget nyt snart,” fortæller Caspar Brandner, men Markus Acher korrigerer ham. “Der er da vist ingen af os, der har tid.” Så griner de begge. Dermed tyder alting på, at a.r.c. skal holde mindst et år derhjemme på hylden som nyeste materiale fra Tied & Tickled Trio.

Læs også Undertoners anmeldelse af:
Tied & Tickled Trio: a.r.c.

Leave a Reply