Koncerter

[Ingenting], 08.12.06, Kulturbolaget, Malmø

Den skånske sekstet [ingenting] har fået masser af airplay på de svenske radiostationer, især takket være hittet “Punkdrömmar”. Fredag demonstrerede de så i Malmø, at de også kan levere varen live.Det var tydeligt, at der kun var få publikummer, som denne aften var dukket op for at se [Ingenting]. Sekstetten skulle varme op for Timo Räisänen, og selv om [Ingenting]’s musik ikke er helt forskellig fra Räisänens, var der ved koncertens begyndelse kun knap 30 mennesker foran scenen.

Og [Ingenting] gjorde det heller ikke nemmere for sig selv ved at starte med en form for organiseret støjmur. På setlisten havde bandet selv kaldt deres intro for “KAOS”. Nummeret fungerede som en slags forlænget intro til åbningsnummeret fra bandets debut ingenting duger – en meget langsom starter, der absolut ikke gjorde det nemmere for publikum uden forhåndsbekendtskab til bandet at engagere sig i koncerten.

En lille håndfuld tilskuere var dog helt tydeligt kommet for kun at se [Ingenting] og sang med på stort set alt, hvad bandet spillede. Da tempoet blev sat lidt op med “Här kommer solen” og “Suzanne (Vi kan inte gå hand i hand)” trak flere af de nyankomne tilskuere op mod scenen, og stemningen hos både band og publikum steg – og det hjalp også, at forsanger Christopher Sander lige gav de svenske nazister i Skåne en hån med på vejen.

Der var stort set ikke pause mellem selve koncerten og de to ekstranumre. Hittet “Punkdrömmar” blev her leveret til stor jubel hos publikum, hvor mange tydeligvis kendte nummeret. At dømme efter applausen, da bandet var gået af scenen, fik [Ingenting] til trods for den dårlige disponering af deres set overbevist publikum om, at bandet har mere end bare drømme om punk og heroin – [Ingenting] kan også levere deres numre ganske overbevisende.

Læs også Undertoners anmeldelse af:
[ingenting]: Mycket väsen for ingenting

Karakter:       Bedømmelseskriterier

Leave a Reply