Nyheder

Fiery Furnaces tager til Widow City

Hånden på hjertet: Vi er mange, der godt kan komme til at bilde os selv ind, at arabisk bare er arabisk – et fælles sprog for alle dem, der bor i Mellemøsten m.m. Men så nemt er det nu ikke. For hvert enkelt land – ja, hvert enkelt lokalområde – har sine egne dialekter, og grammatikken er heller ikke den samme overalt.

Det er en problematik, som hele musikbranchen har overset totalt indtil nu. Heldigvis træder The Fiery Furnaces til og redder kastanjerne ud af flammerne. 8. oktober udsender de nemlig albummet Widow City, som bl.a. rummer en sang med titlen “My Egyptian Grammar”. Det navn kunne tyde på, at vi endelig får skåret ud i pap, at arabisk ikke er det samme i Cairo som i Damaskus. Phew.

Widow City er det sjette album fra The Fiery Furnaces, der startede som en duo bestående af søskendeparret Eleanor og Matthew Friedberger. Nu er gruppen dog en kvintet og inkluderer det tidligere Sebadoh-medlem Jason Loewenstein.

I sin helhed strækker tracklisten sig på denne måde:

1. The Philadelphia Grand Jury
2. Duplexes of the Dead
3. Automatic Husband
4. Ex-Guru
5. Clear Signal From Cairo
6. My Egyptian Grammar
7. The Old Hag Is Sleeping
8. Japanese Slippers
9. Navy Nurse
10. Uncle Charlie
11. Right by Conquest
12. Restorative Beer
13. Wicker What-Nots
14. Cabaret of the Seven Devils
15. Pricked in the Heart
16. Widow City

Leave a Reply