Nyheder

Danske musikere hylder deres hjemstavn

Hjemstavnsdigtning lyder umiddelbart som noget af det mindre sindsoprivende fra dansktimerne i gymnasiet – sådan cirka på linje med folkeviser – men det behøver ikke være så trist. I hvert fald ikke, hvis man skal tro et dansk pladeprojekt, der bliver til virkelighed d. 12. november.

Den dag udkommer albummet Hjemstavn nemlig. Her leverer 13 danske solokunstnere og bands deres respektive bud på en sang, der tager afsæt i det sted, de kommer fra. Som tracklisten afslører er det lidt af en stjerneparade, Hjemstavn byder på – og hvem havde troet, at Hørsholm Midtpunkt kunne inspirere nogen til at lave musik?

1. Jens Unmack: Sønder Boulevard
2. Sterling: Liv på Mors?
3. Olesen-Olesen: Den slags fik man tæsk for dengang i min by
4. Thomas Thomsen: KBH
5. Larsen & Furious Jane: Havet og Henne
6. Mikael K: B 52
7. Dub Tractor: Hørsholm Midtpunkt
8. Breumm: Vejle af
9. Entakt: Lysene i Roskilde Havn
10. Lise Westzynthius: Sensation
11. Juncker: Pænt farvel
12. Per Vers: City of Dreams (Hjemstavn-remix)
13. Mike Sheridan (feat. Frida Brygmann): Stilhed

Som det ses, rummer opsamlingen et solonummer fra Pluto-forsangeren Thomas Thomsen. Og det der med at høre ham alene, kan man lige så godt vænne sig til. For nylig kunne Plutos pladeselskab Good Guy’s nemlig berette, at Pluto ligger i dvale, og at Thomsen støt og roligt arbejder på et soloalbum.

Leave a Reply