Nyheder

Digital ep fra Gang of Four

Postpunk-bandet Gang of Four – som nogle mener var lige så betydningsfulde for musikhistorien som The Beatles – udgiver en digital ep med fire numre.

Ep’en er lavet efter en række regler, som bassisten Dave Allen har opfundet – musikken skal laves hurtigt og beskidt, så der ikke spildes tid i studiet; numrenes orden er ligegyldig; og den femte regel, som kræver, at bandet giver mp3’er væk under processen, kan vi musikelskere nyde godt af på Dave Allens blog Pampelmoose.

Der ligger allerede nu demoer af numrene “œSecond Life” og “œPassword”. Det kunne godt lyde, som om bandet har tilbragt mere end et par timer i cyberspace, og Dave Allen har også indrømmet, at Radioheads stunt med selv at udgive bandets seneste album over nettet for evigt har forandret hans syn på musikbranchen.

Og for at citere forfatteren Chris Anderson, der har skrevet bogen The Long Tail: “Everything in the music industry is up – except those plastic discs.”

Leave a Reply