Nyheder

David Thomas Broughton udsender album med 7 Hertz

Improviseret og avantgardistisk folk-samarbejde fra engelske åndsfrænder.

Den skæve folkesanger David Thomas Broughton har for en stund forladt det ensomme soloarbejde for i stedet at gå sammen med 7 Hertz, og dette musikalske ægteskab har resulteret i David Thomas Broughton VS 7 Hertz. Udover at samarbejdspartnerne deler fødebyen Leeds, så har de også den løse og improviserede sangstruktur til fælles. Derfor er det ikke overraskende at kollaborationen byder på fem lange og ret spraglede kompositioner, der netop spiller på det improviserede og uforudsigelige.

Ligesom Broughtons fremragende debutalbum er den nye plade indspillet i en kirke, så lytteren får måske endnu engang muligheden for at høre, hvor upåvirket man på smukkeste vis kan indarbejde en fuldstændigt uplanlagt kirkeklokke i en sang.

Ifølge AngryApe består første halvdel af pladen af en Broughton-komponeret sang som 7 Hertz føjer lydlag til, mens anden halvdel skulle være rendyrket improvisation både, hvad angår tekst og melodi. Hvis du vil høre, hvordan eksperimenterne er spændt af, så er det bare om at finde pungen frem eller tilføje endnu et navn til ønskelisten. Albummet er nemlig allerede udkommet på det spanske selskab Acuarela.

Tracklisten ser således ud:

1. Weight of my Love
2. No Great Shakes
3. Jolly (Interlude)
4. Fisted Hand
5. River Outlet

Leave a Reply