Nyheder

Statens Kunstfond præmierer otte udgivelser

Statens Kunstfonds tonekunstudvalg har udvalgt otte danske udgivelser, der har udmærket sig.

De otte kunstnere modtager hver 50.000 kr. En af modtagerne er sangerinden Julie Maria, hvis album På kanten af virkeligheden præmieres med begrundelsen: “Hun kravler helt ind i sjælens sårbarhed, ser sig omkring og tapper eliksir til de fineste kompositioner. Ambitiøs og personlig melodik blander pop og jazz, og med dette, hendes andet album, gør hun et solidt indtryk i ‘singer-songwriter-butikken’, hvor hylderne ellers bugner pænt i forvejen.”

Det rytmiske tonekunstudvalg, som har tildelt Julia Maria prisen, består af Erik Bach (formand), Susi Hyldgaard og Harald Haugaard.

Undertoners anmelder skrev: “Som sangerinde skaber Julie Maria med fraseringer og skift i tryk og tempo en uregelmæssig, levende stil. Den styrer hun med ro og sikkerhed på de af numrene, der har nok krop til at understøtte vokalen.” Albummet fik 4/6. Læs anmeldelsen

De øvrige præmieringer er gået til:
Isam B: “Institution”
Jacob Bro: “Pearl River”
Claus Hempler: Return of the Yes Man
Efterklang: Parades
Tina Dickow: “Count to Ten”
Niels Lyhne Løkkegaard: “Light Airborne”
MunckBjørnKodal: “Instruktioner til Gud”

Leave a Reply