Nyheder

Koncert-højdepunkter i februar

Hver gang vi træder ind i en ny måned sætter Undertoner fokus på nogle af månedens koncertmæssige højdepunkter.

Her i februar er koncert-Danmark virkelig på vej ud af vinterhiet. Måneden fylder de københavnske haller med adskillige af de rigtig store rocknavne, så det bliver en februar med knald på. Dog med blødere danske stødpuder indimellem.

The Cure

Rigtig mange danske musikfans har glædet sig til onsdag den 13. februar. Det er dagen, hvor The Cure omsider giver koncert i Danmark og indtager Forum på Frederiksberg. Det er vist ingen overdrivelse at sige, at The Cure har ikonstatus inden for alternativ rock og har inspireret hundredevis af andre bands gennem deres lange karriere. Senere på foråret udkommer The Cures nye album, og smagsprøver herfra kan forhåbentlig opleves til den udsolgte koncert i Forum. Showet starter kl. 19 og opvarmningen leveres af 65 Days of Static.

Inden måneden fortsætter med flere rockmastodonter, er det også værd at nævne, at danske Michael Møller fra moi Caprice optræder live. I efteråret udgav Møller sit første soloalbum, Every Streetcar’s Got a Name, med en samling sange, der alle kredser om lidenskab, kærlighed og sex. Hvor meget af det, manden tager med på scenen, kan du selv finde ud af torsdag den 14. i Lille Vega i København eller lørdag den 16. i Voxhall i Århus.

Søndag den 24. februar indtager amerikanske Queens of the Stone Age, med rocktroldmanden Josh Homme i forgrunden, KB Hallen på Frederiksberg. Koncerten er en del af deres særdeles omfattende Europaturné med albummet Era Vulgaris, der udkom i sommer.

Sveden når knap nok at tørre eller hyletonen i hovedet fortie inden det københavnske igen skal rockes godt og grundigt igennem af endnu en stærk frontmand med ustabil bandbesætning. Amerikanske The Smashing Pumpkins med primus motor Billy Corgan besøger igen deres solide danske fanbase når de giver koncert i Valby Hallen onsdag den 27. februar. Setlister fra andre af turnéens koncerter viser, at bandet kommer godt igennem bagkataloget, så det er sikkert også tilfældet den 27.

Undertoner har tidligere fortalt, at to af de store herrer i dansk musik, Jens Unmack og Nikolaj Nørlund, tager på turné sammen. Turnéen er nu i fuld gang, og du kan opleve Unmack og Nørlund rundt omkring i landet måneden igennem. Hold øje med koncertkalenderen for datoer.

Leave a Reply