Nyheder

Koncert-højdepunkter i marts

Hver gang vi træder ind i en ny måned sætter Undertoner fokus på nogle af månedens koncertmæssige højdepunkter.

Foråret er her omsider. Det fejres tirsdag den 4. marts i Store Vega i København, hvor Band of Horses lægger vejen forbi. Trioen fra Seattle har i 2007 imponeret anmelderne med deres andet album, Cease to Begin og dets stemningsfulde indierock. Der er lagt i kakkelovnen til en smuk og varm koncertoplevelse. Hvis du ikke kan opleve Band of Horses i Vega, så får du heldigvis chancen igen til sommer, hvor bandet spiller på årets Roskilde festival.

Tegan and Sara

Fra de mere hjemlige kanter, kan Sebastian T. W. Kristiansen alias The Setting Son opleves live fredag den 7. marts. The Setting Son udgav sit selvbetitlede debutalbum sidste år, og opnåede rimelig omtale med sin 60’er-poppsych og catchy melodier. Koncerten foregår på Københavns nye spillested, Lygten. Den gamle Lygten Station i Nordvest er nemlig netop genopstået som spillested og kulturhus. Her startes sæsonen med en række koncerter med forskellige upcoming bands. Se mere om Lygtens program her.

Onsdag den 12. marts byder på en rigtig musikalsk lækkerbisken i Lille Vega. Den canadiske tvillingeduo Tegan and Sara har tidligere varmet op for store navne som Neil Young og Rufus Wainwright, og nu spiller de i København med deres charmerende indierock. Koncerten er allerede udsolgt, men som et lille plaster på såret – eller inspiration, hvis du har billet – kan du på canadisk radios hjemmeside lytte til en hel koncert fra sidste år, hvor tvillingeparret optrådte i deres hjemby, Calgary, for det største publikum, de nogensinde har headlinet for. Optagelserne er rigtig gode og bestemt et lyt værd.

For også at tage en lille udflugt til det jyske, er det værd at nævne, at Train i Århus får besøg af britiske Editors lørdag den 15. marts. Bandet behøver næppe nogen stor introduktion, da de efterhånden er godt etablerede, også som mere end “Interpol-light”. For to år siden optrådte de live i København, og her konkluderede Undertoners anmelder, at Editors ganske vist ikke er det allermest originale band, men at de til gengæld gør det, de gør, helt forrygende. Også live. Læs anmeldelsen her.

Sidst men bestemt ikke mindst, skal det nævnes, at de amerikansk-britiske rockkids The Kills kommer til Danmark i slutningen af måneden. Da duen bestående af VV alias Alison Mosshart og Hotel alias Jamie Hince sidst var i Danmark, optrådte de på Loppen i København. Det var en medrivende, skramlende, punket og sexet koncert, men hvis man er bange for bidske kvinder, der stirrer ondt og spytter, er det nok en god idé at rykke et par rækker væk fra Mosshart. Vurdér selv sagen søndag den 30. på Voxhall i Århus eller den 31. i Lille Vega i København.

Hold øje med andre anbefalelsesværdige koncerter i koncertkalenderen.

Leave a Reply