Nyheder

Koncert-højdepunkter i april

Hver gang vi træder ind i en ny måned sætter Undertoner fokus på nogle af månedens koncertmæssige højdepunkter.

April lægger hårdt ud med en koncert, der – mildt sagt – er med længsel ventet af mange. De legendariske trip-hoppere i Portishead har efter mere end 10 års stilhed endelig indspillet deres tredje album med den logiske titel Third. Albummet udkommer den 28. april og om det har været værd at vente på kan du høre allerede i aften, den 4. april, hvor Portishead spiller i KB Hallen. Hvis du altså er en af de heldige, der har billet til den for længst udsolgte koncert.

Nouvelle Vague

En ganske almindelig onsdag er denne måneds store koncertdag. Den 9. april er der nemlig flere spændende musikoplevelser at vælge mellem. Måske syntes Rufus Wainwright ikke, at rammerne på Gammel Scene på Det Kongelige Teater ved hans koncert få år tilbage var flotte nok. I hvert fald tager han revanche og sørger for cabaretstemningen, når Cirkusbygningen i København lægger hus til et arrangement, hvor Rufus Wainwright optræder til et “Speciel Solo Dinner Show”. For 965 kr. får du Rufus og en 4-retters menu. Her er der da i sandhed tale om en koncert-oplevelse, og billetter kan købes endnu via Billetnet.

I den mere skrabede og mindre dekadente afdeling byder Lille Vega samme aften på følsom og skrabet lo-fi fra den amerikanske trio Low. De har tidligere fået store roser med på vejen fra Undertoners anmeldere, og seneste album, Drums and Guns fra 2007 er ingen undtagelse.

Hvis du befinder dig i det jyske, er bedste forslag for 9. april koncerten med Blonde Redhead, der afholdes på Voxhall. Den italiensk/japanske og New York-baserede trio leverer sfærisk støjpop for alle pengene. Undertoner har ikke haft de store klapsalver fremme for bandets seneste album,
23, men der er dog stadig noget at komme efter hos de lyshårede rødtoppe. Opvarmningsbandet er også en anbefaling værd, og genremæssigt bor de ikke så langt fra Blonde Redhead. Devastations er fra Australien, hvor de har opnået rimelig succes, og er pt. bosat i Berlin. Torsdag den 10. rykker de to bands videre til Pumpehuset i København, og aftenen efter til Debaser i Malmö.

Søndag den 13. april fyldes Store Vega med noget så særpræget som lækre, tilbagelænede bossanova-versioner af kendte New Wave- og punknumre som bl.a. “The Guns of Brixton” (The Clash) og “Love Will Tear Us Apart” (Joy Division). Det kan måske lyde som et mærkeligt gimmick, men faktisk er det eneste mærkelige hvor godt easylistening-versionerne af numrene lyder fra franske Nouvelle Vague.

Mod månedens slutning, nærmere betegnet den 29. april, indtager Tindersticks Store Vega til en sid-ned-koncert, hvor bandet bl.a. vil spille numre fra deres første album i fem år, The Hungry Saw, der udkommer den 28. april. Forsangeren Stuart Stapels, hvis mørke stemme nærmest inkarnerer Tindersticks, har brugt de seneste år som solokunstner og udgav to albums, heriblandt Leaving Songs fra 2006. Heldigvis skulle solokarrieren ikke vise sig at blive enden på Tindersticks, og det kan denne aften nydes i Vega.

Se hvilke koncerter, Undertoner ellers kan anbefale i koncertkalenderen.

Leave a Reply