Nyheder

Sjældenheder fra Karen Dalton udgives

D. 7. april udgives endnu en samling af sjældne optagelser, der præsenterer Karen Dalton, som hun var uden for det formelle plademiljø.

Albummet Green Rocky Road udkommer på samme selskab, franske Megaphone, som sidste år stod bag en anden arkivarisk Dalton-udgivelse, nemlig dobbelt-cd’en Cotton Eyed Joe: The Loop Tapes Live In Boulder 1962. Mens dette album blev optaget i Joe Loops klub, så er albummet Green Rocky Road optaget hjemme hos Karen Dalton og hendes mand.

Disse to album viser Karen Dalton fra en side, som de fleste, der kendte hende, vil sige mere repræsenterer både hende og hendes musik, end de to studie-album, hun udgav i henholdsvis 1969 og 1971. På de arkivariske album er Karen Dalton optaget i et miljø, hvor hun følte sig hjemme, og musikken er derfor renere og mere kraftfuld – og det er langt nemmere at forstå, hvilken rolle Karen Dalton spillede for udviklingen af den moderne folk-scene og som inspiration for musikere som Fred Neil, Tim Hardin og Bob Dylan.

Karen Dalton blev født i 1938 og døde i 1993 sandsynligvis af AIDS-relaterede sygdomme efter mange år som narkoman.

Nyd hendes stemme her, hvor hun spiller “œIt Hurts Me Too”.

Trackliste til Green Rocky Road:
1. Green Rocky Road
2. Whoopee Ki Yi Yo
3. Ribbon Bow
4. Katie Cruel
5. Little Margret
6. Red Rockin’ Chair
7. Nottingham Town
8. Skillet Good and Greasy
9. In the evening

Leave a Reply