Nyheder

Live-lækkerier i maj

Hver gang vi træder ind i en ny måned sætter Undertoner fokus på nogle af månedens koncertmæssige højdepunkter. Undertoner giver dig hermed: maj.

Maj måned skydes i gang af to minifestivaler. Den 2. og 3. maj lægger electronica-festivalen 2nd Society ud i Huset i Magstræde, bl.a. i Musikcaféen, i København. Huset bliver fyldt med nogle af de mest spændende nye navne inden for dansk electronica, og folkene bag festivalen ønsker at vise scenens diversitet. Oplev Karsten Pflum, Spejderrobot, Mike Sheridan, Badun og mange flere. Tjek hele programmet her.

First Floor Power

Samtidig – i aften og i morgen – løber Pop Revo af stablen på Studenterhuset/Pakhuset i Århus. Minifestivalen har i år gjort noget af et scoop ved at få amerikanske Xiu Xiu som hovednavn. Blandt de andre bands på festivalen er El Perro del Mar, Efterklang, Speaker Bite Me og The Brunettes. I aften kl. 19.30 har festivalen desuden præmiere på dokumentarfilmen The Detour, der skildrer tilblivelsen af Figurines’ succesalbum Skeleton fra 2004. Se hvilke bands, der spiller hvornår på Pop Revos hjemmeside.

En lille koncertperle, der er let at overse, finder sted lørdag den 10. maj kl. 20 på Blågården Bibliotek i København. Her optræder den amerikanske lo-fi singer/songwriter Phil Elverum alias Mount Eerie. Der er kun 100 billetter til salg, skal du nok være hurtig for at nå at sikre dig én. Hvis der er flere tilbage, kan de købes på Blågården Bibliotek. Opvarmningen leveres af canadiske No Kids.

Manden behøver ingen præsentation, men som maj måneds absolutte højdepunkt må koncerten med Nick Cave and the Bad Seeds i KB Hallen alligevel nævnes. Nick Cave og kumpanerne turnerer med deres nyeste album Dig, Lazarus, Dig!!! og det bringer dem altså til Frederiksberg mandag den 19. maj.

En anden god forårsnyhed er, at svenske First Floor Power er kommet ud af deres hi. På trods af Jenny Wilsons farvel er der gudskelov stadig liv i bandet. Dét beviser de på mandag, hvor de udgiver albummet Don’t Back Down. Udgivelsen fejres med en lille tour, hvor der er hele fire muligheder for at opleve trioen på dansk grund. Den 21. maj optræder de i Pakhuset i Århus med The Bronson Brothers som opvarmning. Den 22. er det Studenterhuset i Aalborg, sammen med Lise Westzynthius. Den 23. maj spiller de i Musikhuset Walker i Middelfart og til sidst, den 24., på københavnske Rust.

Vi får besøg fra det amerikanske bibelbælte når Oklahoma-bandet med det ironiske navn Evangelicals besøger Loppen i København lørdag den 24. maj og Voxhall i Århus dagen efter. Bandet er et spændende nyt navn med deres idérige freakpop. Undertoners anmelder kaldte deres nye album The Evening Descends for “œen sonisk tivoli-tur”. God fornøjelse!

Hold øje med andre anbefalelsesværdige koncerter i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply