Nyheder

Juni: Minifestivaler en masse

Hver gang vi træder ind i en ny måned sætter Undertoner fokus på nogle af månedens koncertmæssige højdepunkter. Undertoner præsenterer: juni.

Islandske Hjaltalín

Juni er sparket i gang med en vejrudsigt, der næsten er for god til at være sand. Altså tegner det godt for næste weekend, hvor Danmark indtages af hele fire forskellige minifestivaler. Den største af disse er sådan set ikke spor mini længere. Den århusianske Spot Festival løber af stablen for 14. gang og er i dag en fuldfed teenager. Festivalen afholdes på diverse scener i Århus fra den 5.-7. juni. På programmet er Efterklang, Murder, The Radio Dept., The Elephants, Blue Foundation og hele 111 andre kunstnere. Traditionen tro byder Spot også på interessante seminarer om alt det andet, der omgiver musikken – med overskrifter som f.eks. My Way, The Old Way, The Radiohead Way, or The (Digital) Highway? Se det store program på Spots hjemmeside.

Samtidig sætter hele to festivaler gang i gaden i hovedstaden. Festivalen Distortion starter allerede onsdag den 4. juni med gadefest, mode, mad, livemusik og en helvedes masse dj’s. Konceptet går ud på at sætte gang i de forskellige bydele og derfor starter festen i city onsdag, bevæger sig videre til Nørrebro torsdag, Vesterbro fredag, Ørestaden lørdag for til sidst at slutte af på Islands Brygge søndag den 8. juni. Selvom gratis kaffe, solbadning og dj’s også er skønt er det jo bandsne på programmet, som Undertoner er interesseret i. Her kan bl.a. nævnes Chicks on Speed, Rhonda Harris, Edmund Oak, The Tremolo Beer Gut og I Got You on Tape. Se det fulde (og en anelse forvirrende) program her.

Den anden festival, der rammer de københavnske gader, er Vesterbro Festivalen, der starter torsdag den 5. Festivalen har kun få år på bagen, men der er rigtig mange mere eller mindre ukendte, spændende navne at opdage på scenerne omkring Halmtorvet, når koncerterne tager fat frem til finalen lørdag den 7. Blandt navnene er Are We Brothers? , Twins Twins, Death By Kite, Harpcore og mange flere. Følg med på festivalens hjemmeside.

Weekendens sidste festival foregår i Skive. Strandfesten med navnet Skive Beach Party kan næppe betragtes som undergrundsmusikkens festival ligesom den på Vesterbro. Til gengæld har har den tiltrukket nogle helt store navne, hvor Queens of the Stone Age må betragtes som kronen på værket. Festivalen starter onsdag den 4. og slutter lørdag den 7. Blandt de store danske bands på festivalens program er The Raveonettes, Kashmir, Veto og Nephew.

For at forhindre, at alle månedens koncertanbefalinger er festivalrelaterede skal to mindre københavnske koncerter nævnes. Søndag den 8. juni spiller det islandske nimandsorkester Hjaltalín på Loppen. Hjaltalín udgav i vinters albummet Sleepdrunk Seasons, men er endnu et ukendt navn i dansk sammenhæng. Men deres charmerende musikalske univers med klarinet, cello, violin, fagot og klaver får en anbefaling med på vejen herfra! Aftenens opvarmning leveres afThe Late Parade. Hjaltalín spiller i øvrigt også på Spot. Sidst med ikke mindst: Fredag den 13. juni giver album-aktuelle Larsen and Furious Jane deres foreløbig eneste regulære koncert. Det foregår på Studenterhuset.

Følg med i de anbefalelsesværdige koncerter i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply