Nyheder

Deerhunter-album klar til download

Amerikanske Deerhunter vakte betydelig opsigt med deres andet album, Cryptograms, der udkom i starten af 2007. Eller rettere sagt: De vakte betydelig opsigt, men i hvor høj grad det var albummet, der gjorde det, og i hvor høj grad al tumulten omkring bandet var afgørende, er svært at gennemskue.

Forsangeren Bradford Cox tiltrak sig spandevis af opmærksomhed hos diverse internetmagasiner – især ved at blogge nærmest manisk voldsomt, herunder lægge sig ud med andre musikere og (mest tåkrummende) skrive om sin egen fæces. Men heldigvis viste Cox’ solodebut under navnet Atlas Sound, Let the Blind Lead Those Who Can See But Cannot Feel, der udkom i februar, at der stadig er fremragende musik gemt i hans ellers umådeligt snævre ærmer.

Tidligere på året meddelte Cox så, at Deerhunters tredje album, Microcastle, udkommer 27. oktober. Det gør det for så vidt stadig, hvis man altså tænker på den fysiske udgave – men vil man have albummet digitalt, har Deerhunter sluppet det allerede, så det kan findes og købes hos iTunes.

Albummet byder generelt på lidt kortere numre end forgængeren. De går under disse navne:

1. Cover Me (Slowly)
2. Agoraphobia
3. Never Stops
4. Little Kids
5. Microcastle
6. Calvary Scars
7. Green Jacket
8. Activa
9. Nothing Ever Happened
10. Saved by Old Times
11. Neither of Us, Uncertainly
12. Twilight at Carbon Lake

For en måneds tid siden optrådte Bradford Cox i øvrigt sammen med Avey Tare fra Animal Collective under navnet Harmony Club. Og denne her liveoptagelse fra juni af “Calvary Scars” giver en klar indikation af, at de to har ting til fælles.

Leave a Reply