Nyheder

To nye Phil Elverum-plader på vej

Først var det Kevin Barnes fra snart album-aktuelle Of Montreal, der hentede inspiration fra vores naboer mod nord til at skrive om østnorske byer som Kongsvinger og om nedbrændte stavkirker i teksterne til Hissing Fauna, Are You the Destroyer? Nu scorer Henrik Ibsens efterkommere endnu flere indie-point.

1. november udgiver Phil Elverum alias Mount Eerie nemlig bog-og-cd-kombi-pakken Dawn, der bygger på de oplevelser, han havde under et længere ophold i Norge i vinteren 2002/2003. Bogen rummer diverse tegninger og dagbogsskriblerier fra perioden, mens cd’en byder på hele 19 sange. En del af dem er allerede tilgængelige i andre versioner (herunder den helt fantastiske “Wooly Mammoth’s Absence“), men ikke desto mindre er det da lidt af en trackliste:

1. It Wasn’t the Hunting
2. Cold Mountain
3. Moon Sequel
4. I Have Been Told That My Skin Is Exceptionally Smooth
5. I Say “œNo”
6. Moon, I Already Know
7. With My Hands Out
8. A Show of Hands
9. Woolly Mammoth’s Mighty Absence
10. My Burning
11. Great Ghosts
12. Climb Over
13. We Squirm
14. Voice in Headphones
15. Who?
16. Dead of Night
17. See Me
18. Log in the Waves
19. Goodbye Hope

Og som om det ikke var nok, udgiver Elverum endda en plade inden Dawn. Sammen med Fred Squire og den til stadighed skammeligt underkendte sangerinde Julie Doiron har han indspillet albummet Lost Wisdom, hvorfra sangen “Flaming Home”, som Stereogum.com har gjort tilgængelig, stammer. Albummet udkommer 7. oktober.

Leave a Reply