Nyheder

Syrisk pop og mauretansk psychrock på Århus havn

Doueh
Skrevet af Jeppe Carstensen

Studenterhuset på Århus havn invaderes af fremmedartet lyd på torsdag. Sublime Frequencies kommer med deres bedste musikere, der vil spille op til en art universel danseaften.

Fremmed lyd i Studenterhuset på torsdag

På torsdag gæster det velrenommerede pladeselskab Sublime Frequencies Danmark. Som et led i en større europaturné vil de tre musiketnologer Hisham Mayet og Sun City Girls-brødrene Alan og Richard Bishop introducere Group Doueh fra Vestsahara og Omar Souleyman fra Syrien.

Doueh

Doueh

Frontfigurerne Doueh og Souleyman er hver især karismatiske herrer, der lever på den heltestatus, som pladeselskabet på behørig vis har fået udbredt i diverse musikmedier og kulturblade i Europa og USA. Det er ganske vist langt væk fra ørkensand og syrisk gadelarm, men Sublime Frequencies erkender da også, at de ikke er meget for at vise deres skatte frem. Ifølge Politikens fredagsfeature, så handler turnéen mere om velgørenhed over for kunstnerne end et ønske om at indvie europæerne i fjerne musikkulturer.

Selvom man kunne mene, at denne østerlandske og afrikanske musik distancerer sig fra alt det, vi kender i Danmark, så burde man holde ører og øjne åben torsdag aften på Studenterhuset i Århus, hvor der måske vil strømme universelle toner ud af de skrattende højtalere, vi alle kan danse til.

Det vil i øvrigt være en god idé at dukke tidligt op, da Sublime Frequencies-bagmændene vil agere dj’s, med alt hvad de har af etnorock og gadetechno fra fortrinsvis de varme lande.

Leave a Reply