Nyheder

Antenne fortæller om album #3

Det er ved at være seks år siden, at danske Antenne udgav sit seneste album, #2. Med undtagelse af en enkelt splitsingle på selskabet BSBTA og et Efterklang-remix er det ikke meget, vi har hørt til Kim G. Hansen og sangerinden Marie-Louise Muncks duo-projekt siden da.

D. 27. maj er de imidlertid klar med deres tredje album sammen. Det går under navnet #3. En titel, der ikke afslører meget. Vi har derfor forsøgt at få Kim G. Hansen til at fortælle lidt om, hvad der kendetegner albummet sammenlignet med forgængerne.

Det kan han imidlertid først svare på om fem-syv år, svarer han i en mail til Undertoner og peger på, at han som altid efter arbejdet med en plade har “et mildt sagt blandet forhold til resultatet.

10% tvivl
10% eufori
140% afsky
260% brækfornemmelse ved tanken om at skulle høre det mere.”

Blandt inspirationskilderne til pladen peger Kim G. Hansen på den ekspressionistiske østrigske digter Georg Trakl (1887-1914) og de surreelle, amorfe dukker, som kunstneren Hans Bellmer skabte i 1930’erne som en protest mod nazistpartiets fremmarch i mellemkrigstidens Tyskland.

Hvordan dét lyder som musik? Tja, på Antennes Myspace-side ligger i hvert fald åbningsnummeret fra #3, “Long to Kiss”, samt nummeret “Redmoon”, der blev sorteret fra i processen frem mod færdiggørelsen af albummet. Hele tracklisten ser således ud:

Long to Kiss
Gloves On
Nights Into Days
Ttreaa7
Blue Light
Ernst
End
All of Us

Leave a Reply