Nyheder

Undertoners oktober

Det har været en travl måned for Undertoners skribenter. Mens efteråret har flået bladene af træerne, sat temperaturen ned og åbnet for tårekanalerne, har vi snakket med musikere, fundet plader frem fra minderne og set en hulens masse koncerter. De artikler har kun fået få dages eksponering, inden de er forsvundet i arkivet, så her kommer en opsummering, hvis du skulle have misset en eller flere af dem.

Måneden startede med, at Christian var inde at se de aldrende artrockere dEUS i et halvtomt Store Vega.

Of Montreal: Månedens dårligste koncert. Foto: Mathias Laurvig, Liveshot.dk

En relativt skuffende koncert med få højdepunkter.

Dagen efter var Mathias til koncert i Musikcafeen i Århus med de uforudsigelige japanere i LSD March med opvarmning af bl.a. danske Kirsten Ketsjer. En yderst positiv koncert, hvor »bulder og brag og en sørens masse guitarstøj gjorde enden på den ca. 40 minutter lange, intense koncertoplevelse«.

Så diskuterede Søren og Bertelsen hver sin koncert med Built to Spill i henholdsvis Århus og København. Søren var lidt skuffet og Bertelsen begejstret. Alligevel blev de enige om den samme karakter.

Camilla var inde og se Rolling Stones-klonerne Primal Scream i Store Vega, der har en forkærlighed for elektroniske eksperimenter, og selvom koncerten blev holdt op mod en suveræn optræden på Roskilde i 2002, var hun nu ganske godt tilfreds alligevel.

Midt i måneden stod Kim en tirsdag aften og forsøgte at modstå Jenny Lewis’ charme i et udsolgt Lille Vega. Det lykkedes ikke, og han måtte overgive sig til hendes soul- og country-inspirerede indierock.

En typisk tømmermandsramt søndag lod Bertelsen sig forføre af krukkede Jamie Stewarts Xiu Xiu på Loppen. Han fik lov at opleve et kompromisløst, teatralsk band, der lukkede op for bagkataloget.

Dagen før (Bertelsen havde åbenbart rodet med tidsmaskinen, da han skrev anmeldelser) havde han været til math-bal på Lades Kælder med Marvins Revolt, Bellafea og 31 Knots. Her leverede 31 Knots genrekryds, militæruniformer og en intens koncert, som gav publikum problemer med at få armene ned.

Så var Signe så uheldig at overvære Of Montreals lidt livstrætte koncert i Amager Bio.

31 Knots. Månedens bedste koncert.

Bandet lavede stort teater og kostumeskift, men det var ikke nok til at gøre op for den manglende kvalitet i musikken.

Sidste fredag var Christian til en festlig koncert med Calexico i Store Vega, og de foldede hele repertoiret med stort orkestrerede sange i krydsningen mellem postrock og americana ud, »så efter næsten to timers fantastiske og uforudsigelige skift mellem ypperlig indadvendt melankoli og hæsblæsende festivitas kunne folk vakle ud af Vega«.

Dagen efter havde Signe fornøjelsen af at se Joan as Police Womans første koncert på touren i den lille sal ved siden af. Det var et lunt og lattermildt band, der havde glædet sig til at spille live og derfor kunne levere en intens og dramatisk oplevelse, hvor band og publikum jublede om kap ved koncertens slutning.

Og det var bare koncertoplevelserne. Derudover fandt Langbak, Jannik og Cæcilie tre plader med særligt mindeværdige åbningsnumre, Langbak afslørede sit interview med fransk-finsk-tunesiske The Dø fra i sommer, hvor de bl.a. snakkede om at afskære sig fra sine inspirationskilder for at skrive sange, og Kim fik sig en rodet Skype Talk-samtale med Frederik Thaae fra A Kid Hereafter om at forbinde mainstream med undergrund og blive udråbt til haha-band.

Vi glæder os til næste måned.

Leave a Reply