Nyheder

Undertoners november

Undertoners November

Endnu en måned er gået, og det er blevet tid til at minde jer læsere om nogle af de mange læseoplevelser, der er blevet lagt op på vores side gennem november måned. Vi har som sædvanlig set en flok koncerter, men vi har også snakket med musikere som eksempelvis dem, der spiller i Diefenbach og Marybell Katastrophy.

Men lad os starte i slutningen af oktober, hvor Kim Elgaard Andersen på Rusts natklub Heat så den ellers oversete amerikanske rapper One Be Lo, tidligere medlem af Binary Star. Han viste overskud med sit suveræne flow og kommunikerede med et ikke-responderende publikum, der til sidst trak ham ned.

Så var Mikkel Arre i starten af november inde at se et af postrockens store koryfæer, nemlig Mogwai i Store Vega.

Ligtning Bolt. November måneds mest intense koncert. Foto: Kasper Troels Nørregaard, www.comeondieyoung.dk

Selv om de var ret langsomme i optrækket, fik de dog afsluttet så voldsomt støjende, at der gik noget tid, før Mikkel kom til sig selv igen.

Den 10. november blev Kim Elgaard Andersen udsat for fire nuancer af ekstremisme med Lightning Bolt som hovednavn på Lades Kælder. Der var både tribaltrance, prog-grind, slamdansende techno-dj og til sidst en stor, frådende mejetærsker, der flåede publikum i stykker. Så Kim var forståeligt nok helt fortumlet bagefter.

Midt i måneden blev Christian Klauber skuffet over koncerten med David Eugene Edwards og hans band Woven Hand i Lille Vega. Der manglede den vildskab, som man kender fra 16 Horsepower, og arrangementerne var »svøbt i en post-rocket suppe, der gjorde det hele til en meget stemningsfuld, men også sært tam og kedelig oplevelse«.

Samme aften var Signe Palsøe til Nye Rødder-festival i Huset i Magstræde. Det var en hyggelig og varieret affære med madrasser på gulvet og kunstnere på scenen, der hjalp hinanden i forskellige konstellationer. Værst var Jarno Varsted & Lady Lützen, der gav et underholdende, men sært show. Bedst var Paul Banks & Jakob Dinesen, der spillede klassisk jazzet blues.

Fem dage senere var Kim Elgaard Andersen ude på Loppen for at se The Ruby Suns og The Dodos. Det var en aften med trommerne i fokus, først med The Ruby Suns afrikansk inspirerede, elektroniske indiepop og derefter The Dodos, der med stort overskud leverede en gang tribal-inficeret fingerspillet bluesguitar.

Igen var Signe Palsøe af sted samme aften, men denne gang til koncert med indie-favoritterne Wolf Parade i Lille Vega, hvor publikum gladeligt sang med. Det var lidt af en rutsjebanetur, der startede sløjt, for derefter at blive gribende, så falde i niveau igen og til dels blive engagerende igen i ekstranumrene.

Sidste søndag var Christian Klauber så inde at se den sammentømrede hiphop-gruppe The Roots i Store Vega, der efter en chokerende busulykke i Frankrig var blevet endnu mere sammentømrede. De kan noget, andre hiphop-grupper ikke kan, og begejstrede også denne aften med en stor blanding af genrer og stramt tøjlede jamsessions.

I tirsdags var Cæcilie Jessen til koncert i Lille Vega med tidligere Belle & Sebastian-sanger Isobel Cambell, der optrådte med Mark Lanegan, den gamle Screaming Trees-sanger, der også har sunget med Queens of the Stone Age en del gange.

Woven Hand. November måneds mest skuffende koncert. Foto: Mathias Laurvig, LiveShot.dk

Det blev en magisk aften med et stille publikum og nogle meget koncentrerede musikere, der spillede til perfektion.

Sidst, men ikke mindst var Signe Palsøe til koncert med moi Caprice i Vanløse Kulturhus i torsdags. En koncert, der nær var blevet ødelagt af et uengageret, æbleskivendespisende publikum, men som blev reddet, da bandet leverede hit fra bagkataloget.

I denne måned havde vi også en artikel om producere, hvor Jeppe Kristensen, Lasse Bertelsen og Mads Jensen kiggede på tre plader med producerne Nigel Godrich, Steve Albini og Rick Rubin. Desuden fik Mikkel Arre sig en snak med Diefenbach om at være upcoming i 10 år, og Lasse Dahl Langbak interviewede det konceptuelt forvirrede, men musikalsk strukturede band Marybell Katastrophy.

Næste måned er der traditionen tro ikke så mange koncerter at anmelde. Vi går ind i den rolige vinterperiode. Til gengæld har vi stadig vores populære adventskonkurrence, hvor man kan vinde en håndfuld af årets cd’er. Vores årsliste er i år også forvist fra december til januar, da vi gerne vil sikre os, at vi har alle årets album med i vores overvejelser.

Leave a Reply