Koncerter

Roskilde Festival 2012: Korallreven, 08.07.12, Apollo

De stakkels svenskere havde alle odds mod sig – først smeltede harddisken, og dernæst blev den ellers smukke dreampop skæmmet af en elendig lyd. Det tog 30 minutter.

Korallreven havde alle odds mod sig denne eftermiddag, lod det til. Så sent som 10 minutter inden, svenskerne skulle gå på scenen, var området foran Apollo stort set affolket. Ikke så mærkeligt egentlig, at folk allerede var på vej hjem fra udkanten af West Camp, der stank af kostald og lignede en slagmark.

Den høje eftermiddagssol burde ellers have været en perfekt setting til Korallrevens sydhavsinspirerede dreampop, og jeg havde glædet mig til at flade ud til en omgang letfordøjelig chillout og drømme mig til Samoa. Det lignede, at den lille stenede forsamling foran scenen havde lyst til det samme.

Meget er allerede sagt om Apollos aparte karakter af en hoppeborg, men det var direkte utilgiveligt, at Korallreven ikke var blevet placeret på Cosmopol i stedet. 15 minutter blev bandet forsinket, da den bagende sol, der naturligvis stod ind på alt udstyret, fik computeren til at gå ned. Et pænt stort problem, man burde have kunnet forudse fra festivalens side. Det blev til en intermistisk løsning med en solskærm af pap, før der endelig kunne lukkes op for musikken.

Skønne at se på var de bestemt, som de stod mere eller mindre apatiske bag deres solbriller og lignede definitionen af skandinavisk coolness. Desværre skulle de tekniske problemer ikke stoppe her – lyden var gennemgående dårlig, og særligt ærgerligt var det, at vokalen gik ekstremt dårligt igennem. Det gik hårdt ud over ellers oplagte højdepunkter som “As Young As Yesterday” og “The Truest Faith”. En alt for tung bas dominerede hvert nummer, og den lækre produktion på albummet An Album by Korallreven blev langtfra matchet live.

Jeg kan godt forstå, hvis Korallreven kom i dårligt humor. Det tydede det i hvert fald på, da de forlod scenen efter blot en halv time med et kort ‘takk’. Blandt publikum lod det ikke til at gøre det store. Selv skyndte jeg mig at sige til min følgesvend, at hun skulle tage at lytte til albummet og give det den ekstra chance, som Korallreven helt bestemt fortjener.

★½☆☆☆☆

Om skribenten

Nina Ulrich Østergaard

 

Biografi:
Første musikalske åbenbaring fandt sted, da jeg som syvårig blev voldsomt forelsket i The Beatles, særligt Paul McCartneys bløde ansigt anno 1964, som jeg skrev meget om i min dagbog med sirlig skråskrift. De har fulgt mig lige siden – hvis man ser bort fra en gylden, præpubertær periode i 90'erne, hvor pigeværelsets vægge var tapetseret med Backstreet Boys. Siden har jeg været igennem de obligatoriske teenagefaser med britpop, grunge, punk, hææævy metal, garagerock, shoegazer og følsom indiepop. I dag hører jeg det meste og er bestemt heller ikke bange for en god popsang. Har et utrolig svagt punkt for Sonic Youth, Nikolaj Nørlund og ABBA (mit sene ungdomsoprør).

 

Fem evige favoritalbums:
Sonic Youth: Alt fra 1985-1990
My Bloody Valentine: Loveless
Cocteau Twins: Treasure
Stina Nordenstam: And She Closed Her Eyes
The Cure: Disintegration

 

Fem favoritter lige nu:
Alice Boman: EP II
Yumi Zouma: EP
Beastie Boys: Paul's Boutique
Sun Kil Moon: Benji
Joni Mitchell: Hejira

Skriv et svar