Nyheder

Daniel Johnston er nu tilgængelig på nettet


Den mildt sagt uortodokse singer-songwriter Daniel Johnston har oplevet en fornyet interesse omkring sig det sidste stykke tid. Sidste år kom tribute-pladen Discovered, Covered: The Late Great Daniel Johnston, hvor blandt andet Beck, Tom Waits og Death Cab for Cutie var med til at hylde den psykisk syge, men originale kunstner, og nu får man muligheden for at høre Johnstons første udgivelser på nettet.

Tilbage i firserne da han startede ud, blev hans udgivelser nemlig distribueret af ham selv på et gadehjørne i form af kassettebånd. Nu er de blevet digitaliseret og kan også fås i den form – nemlig som downloads hos iTunes, Napster, eMusic og Rhapsody, og det drejer sig altså om følgende plader:

Songs of Pain (1981)
More Songs of Pain (1982)
The What of Whom (1982)
Don’t Be Scared (1982)
Yip/Jump Music (1983)
The Lost Recordings (1983)
The Lost Recordings II (1983)
Retired Boxer (1984)
Respect (1985)
Continued Story/Hi How Are You (1985)
Live at SXSW (1990)
Frankenstein Love (1992)

Ud over de digitale genudgivelser er Daniel Johnston også på vej med en helt ny plade, Lost and Found, der kommer til næste år. Derudover er den skæve sanger i fokus i dokumentarfilmen The Devil and Daniel Johnston, som blev vist til dette års Natfilmfestival i København.

Leave a Reply