Nyheder

Johann Johannsson: Nyt værk og album

Den islandske komponist Johann Johannsson fremfører sit nyeste værk på festivalen Iceland Airwaves.

Værket hedder IBM 1401 – A User´s Manual, og handler om det komplekse forhold mellem mennesket og maskinen. Johann Johannsson mener, at vi ikke mere kan adskille os fra de maskiner, som vores dagligdag er fyldt med.

Johann Johannsson samarbejder med danser og koreograf Erna Ómarsdöttir, og live supplerer hendes dans musikken. På scenen er Erna Ómarsdöttirs dans et vigtigt modspil til maskinerne – især til Hammond-orglets Leslie-højttaler, som hypnotisk drejer og drejer. Musikken er baseret på en gammel, Islandsk hymne, som en IBM 1401 blev programmeret til at spille.

Johann Johannsson er måske mest kendt for sin rolle i Apparat Organ Quartet og for hans to solo-album Englaborn og Virthulegu Forsetar – begge udgivet på det engelske selskab Touch.

IBM 1401 – A User’s Manual bliver udgivet d. 16. oktober på 12 Tonar og 4AD.

Leave a Reply