Nyheder

Espers-sangerinde udgiver soloalbum

Hypnotisk folksangerinde udgiver solo-album.

Den betagende, kvindelige vokal i det fantastiske folkband Espers tilhører Meg Baird og hende kan man komme til at høre meget mere til i 2007. Den 6. juni udgiver hun nemlig soloalbummet Dear Companion på Wichita. Albummet blev allerede indspillet i 2005 og skulle have været udsendt som en ren vinyludgivelse på pladeselskabet Tequila Sunrise, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Heldigvis viste Drag City sig at være mere handlekraftige, så derfor vil de 10 numre, produceret af Espers-makkeren Greg Weeks endelig blive tilgængelige i juni.

Albummet blev til i de små pusterum mellem optagelserne til sidste års fantastiske II, og ifølge et interview med Billboard tog selve indspilningen af soloudgivelsen mindre end 24 timer og resulterede i en lyd, som Baird selv beskriver som spartansk og varm.

Dear Companion består hovedsageligt af traditionelle folksange samt covers af Jimmy Webb og Chris Thompson, men også et par af Bairds egne sange har fundet plads på albummet. På Meg Bairds MySpace-side kan man allerede nu høre The Waltze of the Tennis Players, der viser en mere nedbarberet og langt mindre psykedelisk side af folksangerinden.

Trackliste:

1. Dear Companion
2. River Song
3. The Cruelty of Barbary Allen
4. Do What You Gotta Do
5. Riverhouse in Tinicum
6. The Waltze of the Tennis Players
7. Maiden in the Moor Lay
8. Sweet William and Fair Ellen
9. All I Ever Wanted
10. Willie O’ Winsbury

Leave a Reply