Nyheder

Københavnske spillesteder lukningstruet

Både Pumpehuset, Stengade 30 og Lades Kælder døjer med økonomiske problemer og risikerer at skulle dreje nøglen om.

Det ser skidt ud for de københavnske spillesteder for tiden. Både det store koncertsted med plads til 600 mennesker, Pumpehuset, Nørrebro-favoritten Stengade 30 og intime Lades Kælder ved Strøget har store problemer med at få det til at løbe rundt og er i fare for at måtte lukke i det nye år, skriver AOK.dk.

Det er ingen stor overraskelse, at det går ned ad bakke for Pumpehuset. De seneste år har plakaterne for det ellers så stemningsfyldte spillested båret færre og færre større, interessante navne. Sidste år fik spillestedet afslag på en ansøgning om at blive regionalt spillested, hvilket betyder, at Pumpehuset nu står uden driftstilskud og derfor mangler midler til at booke bands. Københavns Kommune vil forsøge at finde støttekronerne fra en anden kasse. Forhåbentlig lykkes det, så Pumpehuset ikke må pakke sammen.

Stengade 30 på Nørrebro har huset massevis af spændende koncerter med up-coming bands fra ind- og udland. Ligesom det er tilfældet for Pumpehuset, har der også været modvind i Stengades koncertprogram, selvom spillestedet ellers har haft stor succes med deres festmagnet, RubA’Dub Sundays. Med et næsten 2 mio. kr. stort underskud er Stengade 30 alligevel lukningstruet og venter p.t. på svar fra Københavns Kultur- og Fritidsudvalg, der skal fortælle om det regionale spillested kan få tilført ekstra 800.000 kr. og derved forhåbentlig have en chance for at komme ovenpå igen.

For Lades Kælder i Kattesundet er fremtiden også usikker. Konkurrencen har været hård for det lillebitte, hyggelige spillested. Stedets ejere gennem 25 år har for nylig sat Lades til salg, men håber, at andre vil overtage kælderen og lade den fortsætte som koncertsted.

Undertoner vil naturligvis være ked af at se lukningen af nogle af disse tre vidt forskellige, men meget vigtige musikalske pletter på Københavnskortet. Derfor kan vi kun opfordre alle til at lægge vejen forbi et eller flere af dem i løbet af efteråret og støtte op om disse unikke spillesteder. Kom for eksempel og hør:

The Lemonheads, Pumpehuset, 2. oktober
Ane Brun + Oh Land, Pumpehuset, 4. oktober
Babylove & the Van Dangos, Stengade 30, 16. oktober
Dúné, Pumpehuset, 18. oktober
31 Knots + Bellafea + Marvin’s Revolt, Lades Kælder, 18. oktober
Esaias Orchestra + The Shy Lads + Nice Land, Stengade 30, 24. oktober
Oh no! Oh my! + The Rumour Said Fire, Lades Kælder, 28. oktober
Henrik Hall & Himmelstormerne, Pumpehuset, 7. november
Peter Sommer, Pumpehuset, 15. november

Leave a Reply