Nyheder

November: 3 ½ minifestivaler

Hver gang vi træder ind i en ny måned sætter Undertoner fokus på nogle af månedens koncertmæssige højdepunkter. Undertoner præsenterer: November.

November er over os. Goodbye sommertid, hello kulde og julekataloger. Men så kryb da indenfor til en af månedens københavnske minifestivaler, der alle har det til fælles, at de eksperimenterer med genrer og band-konstellationer.

Wildbirds & Peacedrums

Netop nu er Wundergrund festivalen i fuld gang. Wundergrund er en årligt tilbagevendede festival, hvis mål er at skabe originale kulturmøder mellem moderne klassisk musik og andre musikgenrer, kunstmiljøer og kreative brancher. Festivalen er ikke slut endnu, og du kan f.eks. stadig nå at opleve pianisten Reinhold Friedl, der sammen med den berlinsk-schweiziske støjperformer Sudden Infant optræder live på det legendariske Neo-Bechstein-klaver, der kaldes et pionerprojekt inden for elektronisk musik. Det foregår på Studiescenen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium torsdag den 6. november. Festivalens afslutningsfest finder sted lørdag den 8. i Literaturhaus, hvor bl.a. A Kid Hereafter, Jakob Riis og Axel Dörner optræder. Se mere om Wundergrund her.

Lørdag den 8. finder en anden festival sted, nemlig Sono Festival i Rødovre. Det er den første af slagsen, men planen er, at Sono Festival skal blive en årligt tilbagevendede begivenhed. På lørdag kan svenske Wildbirds & Peacedrums opleves live samt Ekko, der mikser electronica med klassiske toner og som denne aften har besøg af Henrik Hall. Og som noget helt unikt kan du opleve mutationen Slaraffenklang, hvor Efterklang og Slaraffenland smelter sammen til et 13 mand stort orkester, kun denne ene aften! Hele herligheden finder sted på Viften i Rødovre fra kl. 20.

Fra den 13.-15. november er der festivalaktivitet i Huset i Magstræde i København, hvor Nye Rødder er på programmet. I år er det med særligt fokus på sangskrivning og blues. Det er muligt at opleve nyt materiale fra de optrædende kunstnere, hvoraf mange desuden optræder i nye konstellationer – f.eks. kan Teitur opleves solo, Choir of Young Believers som duo og Murder optræder med special guest. Der kan købes billet til én af festivalens dage eller partoutbillet til alle tre dage. Se mere på Huset i Magstrædes hjemmeside.

Og til sidst en festival, der ellers ikke handler om musik. Dokumentarfilmsfestivalen CPH:DOX har nemlig i år gjort sig noget af et scoop: De har en live-optræden med selveste Patti Smith på programmet. Koncerten foregår på Gasværket i København lørdag den 15. november. Se mere om koncerten og den interessante filmfestival her.

Følg løbende med i de anbefalelsesværdige koncerter i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply