Nyheder

Undertoners november

Skrevet af Redaktionen

Undertoner havde travlt i november måned og fik set en masse koncerter. Var der nogle koncertanmeldelser du overså? Så bliv mindet om dem her…

Ok, vi har haft en virkelig travl koncertmåned her hos Undertoner, så vi tager lige en hurtig gennemgang:

Sidst i oktober var Anna Møller til labelnight med Tigerspring på Lille Vega og fik sig en jævn til god oplevelse med Messy Shelters, Taxi Taxi! og Chimes & Bells med et publikum, der havde svært ved at tie stille.

En lille uge efter henførte Ane Brun selvsamme Anna Møller i Lille Vega med sine mørke kærlighedssange og opfordringer til politisk pres på politikerne under klima-topmødet.

múm overrumplede i november. Foto: Mathias Laurvig, LiveShot.dk

múm overrumplede i november. Foto: Mathias Laurvig, LiveShot.dk

Så tog Signe Palsøe 5. november til The Twilight Sad på Loppen, og der stod påtagethed og kontaktbesvær i vejen for en god koncertoplevelse.

Samme dag var Christian Klauber i Store Vega for at se Dead Weather, der bl.a. består af Jack White og Alison Mosshart fra The Kills. De leverede vildskaben fra pladen i både upbeat sange og udsyrede soloer.

Lasse Bertelsen tog ud på Loppen for at se, hvordan Baby Woodrose klarede sig med nyt backingband. De klarede sig godt og havde masser af kraft og nærvær.

Så var Jesper G. Kaufholz til The Horrors i Lille Vega. Bandet, der kort forinden havde opvarmet for Muse i Parken, lod sig ikke mærke af det halvfyldte lokale og gav en koncert, der fik Jesper til at glemme tiden.

Den 12. november tog Jonathan Heldorf til Placebo i KB Hallen. Bandet udnyttede lidt for meget deres fanskares hengivenhed, og det var først sent i koncerten, at bandet gav sig hen.

Samme aften var Signe Palsøe inde at se I Got You on Tape i Lille Vega. Det var lige før hun og fotografen ikke kom ind pga. nogle misforståelser, men det lykkedes dem da at komme ind. Især afslutningen var fin til trods for, at Jacob Bellens’ vokal ikke stod særlig klart.

Så var der den der weekend midt i november, der bugnede af koncerter. Anna Møller var til Nye Rødder-festivalen i Huset både fredag og lørdag. Her oplevede hun bl.a. Múm-medlemmet Ólöf Arnalds fingerspillede folkverden, og CODY som et meget velspillende liveband.

Kim Elgaard Andersen var om lørdagen til en halvfesen optræden med Yo La Tengo i Den Grå Hal. Det blev til to timers pyjamas-party med enkelte afbrud i søvnen.

Samme aften blev Zenia Menzer skuffet over Troels Abrahamsens optræden i Lille Vega. Det var mere ravefest end indlevelse og intens vokal.

Den 18. november tog Christian Klauber i Lille Vega for at se Múm. Det blev en koncert med masser af sjove indfald, der blev leveret med stor energi og spilleglæde. Halvanden times tidslomme i særklasse.

Et par dage efter blev Signe Palsøe også særdeles begejstret for Monster of Folks maraton-koncert i Store Vega. Supergruppen havde godt nok kun en halvfyldt sal at spille for, men det bekymrede dem ikke, mens de spillede deres fælles sange og gav fortolkninger af hinandens private bagkatalog.

Monsters of Folk leverede en fantastisk koncert i Store Vega. Foto: Kasper Troels Nørregaard, www.comeondieyoung.dk

Monsters of Folk leverede en fantastisk koncert i Store Vega. Foto: Kasper Troels Nørregaard, www.comeondieyoung.dk

Camilla Grausen tog en søndag ind for at se de enæggede tvillinger Tegan and Sara hygge sig med publikum i Store Vega. De kom gennem det meste af deres nye album og fortalte anekdoter mellem sangene.

Og så var Signe Palsøe så heldig at få endnu en overvældende koncert indenfor en uge, også i Store Vega, med Grizzly Bear. Det var et snaksaligt band, der leverede den store lyd, de har lagt for dagen på det nye album, så det var en vellyd.

Her sidst på måneden tog Signe i det hele taget lidt af en slutspurt. I fredags var hun til Air på Store Vega. De leverede en velspillet koncert, men der var ikke meget publikumsnærvær eller mange musikalske overraskelser.

Sidst, men ikke mindst var Signe dagen efter i KB Hallen og se Mew. De leverede den sædvanlige hitparade og visuelle overflødighedshorn, men det var netop også problemet, for hvis man har set Mew et par gange før, har man set det hele.

En enkelt artikel kunne det også blive til. Jonathan Heldorf havde nemlig snakket med Athlete, da de var i Danmark, og det blev til en afslappet samtale om bandets udvikling og hvordan, man laver en dårlig video på Cuba.

Ja, det var november. En travl måned for Undertoner. December bliver ikke helt så heftig, men vi kører jo vores adventskonkurrencer, og så er vi ellers begyndt at fundere over årets albums. Dén liste kommer dog først i det nye år.

Leave a Reply