Nyheder

Burial udgiver nyt på mandag

Skrevet af Mikkel Arre

På mandag udgiver pladeselskabet Hyperdub en 12″-single med tre nye numre fra dubstep-musikeren Burial. Allerede i nat kan du dog få en smagsprøve, hvis du tænder for din radio.

Bortset fra at han leverede et nyt nummer til opsamlingen 5 Years of Hyperdub, har der været ret så stille omkring Will Bevan alias Burial, siden han i 2007 udgav den fremragende Untrue.

Burial er stadig rimelig hemmelig.

Eller i al fald har der været stille i den forstand, at Bevan selv har holdt sig dér, hvor han foretrækker at være: langt uden for rampelyset. Og selv da han i 2009 udgav en samarbejdssingle med Four Tet, var anonymiteten så stor som overhovedet mulig: sort cover uden tekst, sorte labels uden tekst.

Rygter om forestående udgivelser og liveoptrædener har det imidlertid ikke skortet på, og det er efterhånden blevet en fast tradition, at hans pladeselskab, Hyperdub, via Twitter og nyhedsbreve afviser alle disse forlydender. Men her i marts er alt åbenbart anderledes.
Først udgav han i sidste uge singlen “Ego/Mirror” sammen med Four Tet og Thom Yorke, og allerede på mandag er der mere nyt at få. Her udgiver Hyperdub nemlig 12″-singlen “Street Halo”, som rummer i alt tre nye numre.

Deciderede B-mennesker behøver dog ikke vente til mandag med at komme i lag med det nye materiale fra Burial. Hyperdub-bagmanden Kode9 – der i øvrigt selv snart er pladeaktuel med albummet Black Sun – besøger nemlig BBC-værten Benji B i dennes program natten mellem onsdag og torsdag. Programmet starter klokken 3 dansk tid, og ud over at spille smagsprøver fra Black Sun løfter Kode9 også sløret for et af numrene fra “Street Halo”-singlen.

Leave a Reply