Nyheder

Pop Revo afslører det endelige program

Paddington Distortion Combo
Skrevet af Signe Palsøe

Pop Revo føjer en håndfuld danske og et par udenlandske kunstnere til årets program, der dermed er fuldendt.

Paddington Distortion Combo

Om godt og vel tre uger slår en af landets fineste weekendfestivaler for 10. gang dørene op i Aarhus. Pop Revo har gennem årets første måneder afsløret en række hovedsageligt udenlandske navne som The Clientele, How to Dress Well og R. Stevie Moore, og nu afrunder arrangørerne lineuppet med en samling primært danske kunstnere.

Således forlyder det nu, at Thulebasen, Causa Sui, Lower, Synd og Skam, Happy Hookers for Jesus og Emenkaya lægger vejen forbi Aarhus. Sidstnævnte fire bands udgør med deres mere eller mindre hardcoreprægede eller eksperimenterende greb om punken et glimrende udpluk af den for tiden så sprudlende danske punkscene, mens Thulebasen og Causa Sui gerne er garant for freeform og kraut af den henholdsvis eksperimenterende og syretrippede slags.

Samtidig er svenske Paddington Distortion Combo og engelske Pins føjet til programmet. Bag førstnævnte alias står Carl Olsson, der også slår sine folder i The Bear Quartet, som lagde vejen forbi Pop Revo i 2009. På egen hånd spiller Olsson mere eller mindre distortet, elektronisk pop. Med sine naivistiske keyboardmelodier henleder projektet tankerne på Casiotone for the Painfully Alone, men udgangspunktet i det støjrockede The Bear Quartet fornægter sig ingenlunde.

Også pigebandet Pins dyrker støj og forvrængninger, men i en noget mere garageskramlet version end deres svenske programfælle. Eneste udgivelse fra bandet er indtil videre sidste års ep Luvu4lyf, der dyrker 60’ernes Phil Spector-wall of sound og -pigegruppegruppelyd – dog i et langt mere dunkelt og ildevarslende univers, end man kender fra deres forgængere.

Pop Revo løber af stablen 9.-11. maj, og billetter kan købes her. Med dagens tilføjelser ser det endelige program således ud:

THE CLIENTELE (UK)
R. STEVIE MOORE (US)
WOODS (US)
THE RUMOUR SAID FIRE (DK)
SHUGO TOKUMARU (JAP)
WIDOWSPEAK (US)
COMET GAIN (UK)
FOREST SWORDS (UK)
HOW TO DRESS WELL (US)
VERONICA FALLS (UK)
MIKAL CRONIN (US)
MOUNT EERIE (US)
SYND OG SKAM (DK)
THULEBASEN (DK)
LOWER (DK)
PADDINGTON DC (SE)
CAUSA SUI (DK)
HAPPY HOOKERS FOR JESUS (DK)
EMENKAYA (DK)
PINS (UK)

Leave a Reply