Koncerter

Roskilde Festival 2013: Lower, 03.07.13, Pavilion Junior

Indsmurt i rumklang som i en tom svømmehal drev forsanger Adrian Toubro desperationen frem i Lowers faldefærdige sange. Kvartettens intensitet var stærk, men det var alligevel, som om der manglede lidt energi.


Københavnske Lower var lige hjemvendt fra en turne i USA, da de onsdag eftermiddag skulle imponere det danske publikum på Pavilion Junior med deres aggressive postpunk.

Det var nemt at mærke på bandet, at de havde et hav af koncerter i bagagen. De spillede et stramt kontrolleret sæt, og selvom de igennem hele koncerten havde problemer med monitorlyden, var der ikke en finger at sætte på deres desperate lydbillede foran scenen.

Med deres tordende trommer og distortede guitar trak Lower det halvsløje publikum ind i kvartettens helt specielle rum, hvor håbløsheden og desperationen blomstrer. Deres faldefærdige sange blev i høj grad båret frem af forsanger Adrian Toubro, der ikke havde sparet på ekkoet i sin mikrofon. Det meste af tiden lød det, som om han sang i en tom svømmehal, og man kunne måske godt have overvejet at slukke for rumklangen bare en gang imellem.

Når Lower skruede op for tempoet, var de bedst. Her marcherede trommerne i front, og guitaren fik mere plads til at larme igennem. Det gav en noget større spændvidde i sangene, og det kontrollerede kaos lød til tider fremragende. Her vidste man, at nok er musikken både præget af håbløshed og desperation, men bandet flygter altså ikke fra noget. De står lige dér, og de vil virkelig gerne spille. Publikum havde også noget nemmere ved at bevare koncentrationen, når det gik stærkt, for der var der ikke plads til at falde i staver. Desværre fyldte de mere slæbende numre mest.

I den sidste del af sættet fik bandet besøg af Iceage-guitaristen Johan Surballe Wieth og cellisten Cæcilie Trier, hvilket virkede som en glimrende idé, da bandets lyd sagtens kunne holde til at blive noget mere solid. Desværre var det til ingen verdens nytte, da hverken Wieths guitar eller Triers cello lod sig høre i lydbilledet.

Det er nemt at forstå, hvorfor Lower er af det mest hypede punkbands fra København. De er intense og sammenspillede, og når de lyder bedst, får de én til at glemme både tid, sted og glæde. Men onsdag eftermiddag på Pavilion Junior manglede det sidste fuldfede energi-skud for at ramme helt plet.

★★★★☆☆

Leave a Reply