Nyheder

Television fremfører hele Marquee Moon i Pumpehuset

Skrevet af Anna Møller

Det banebrydende og legendariske rockband Television spiller hele deres debutalbum i Pumpehuset til juli.

222Et af de mest innovative rockbands nogensinde fremfører et af rockens vigtigste album, når amerikanske Television den 29. juli spiller debutalbummet Marquee Moon i sin helhed i Pumpehuset i København.

Undertoners Esben Rasmussen beskrev i 2010 i en klassikerartikel på nærværende side albummet således: » (…) Marquee Moon [er] ikke blot et af de bedste guitar-albums til dato, det er også, i ydmyge anmelders optik i hvert fald, et af de absolut fineste eksempler på, hvad moderne rockmusik kan og bør være.« Det er immervæk store ord, men man skal ikke undervurdere betydningen af Marquee Moon på rockmusikkens udvikling. På 70’ernes undergrundsscene var bandet et af de mest nyskabende med en skramlet garagelyd og næsten jazzede guitarriffs, og deres indflydelse på eftertidens bands som Joy Division, Pavement eller Mercury Rev kan ikke overses.

Og hvad er der så så fedt ved Marquee Moon? Esben Rasmussen beskriver det i sin klassikerartikel således:

»De hoppende rytmiske kompositioner, de utallige snørklede guitarpassager og den symbolsk-ekspressive lyrik er så gennemført, at albummet ikke blot fortjener en samlet vurdering, men ligeledes en nøgtern gennemgang af de forskellige sange – netop fordi pladen netop er et værk – ét samlet kunstnerisk udtryk sammensat af de tindrende, strittende og frem for alt nødvendige bestanddele, de enkelte skæringer fungerer som.«

Netop derfor giver det særdeles god mening at fremføre hele debutpladen samlet, og det er da også det, der sker, når det legendariske band lægger vejen forbi København og Pumpehuset den 29. juli 2014. I en note kan det bemærkes, at Television efter Marquee Moon udgav albummet Adventure i 1978 for derefter at gå hver til sit. Siden blev bandet samlet igen til udgivelsen af deres tredje, selvbetitlede album i 1992 og efterfølgende til enkelte shows sideløbende med medlemmernes respektive solokarrierer. Det skete sidste gang i 2013, hvor gruppen optrådte til ATP Festival med Marquee Moons otte gennemkomponerede sange.

Billetterne til koncerten koster 350 kr. inkl. gebyr, og forsalget starter den 29. april kl. 10.00.

Leave a Reply