Nyheder

Laurie Anderson på Click Festival 14. maj 2016

Skrevet af Lars Andreasen

Laurie Anderson gæster atter den lille Click Festival i Helsingør, og der er stadig ganske få billetter!

laurie-anderson-heart-of-a-dog-film-poster-fb

Udsnit fra filmplakaten til Laurie Andersons Heart of a Dog

Den 14. maj gæster Laurie Anderson endnu en gang Click Festival, der løber af stablen på Kulturværftet i Helsingør. Sidste gang var i 2013, og det var en magisk aften, i selskab med en af vor tids største multikunstnere. Laurie Andersons univers er skabt af komplekse forløb, der gennem små, dagligdags historielærreder fortæller om livet i de helt store sammenhænge. Da hun første gang gæstede Click Festival, var det primært med fortællingerne fra cyklussen Transitory Life, der bygger på hendes oplevelser med dels 9/11, dels værkerne der ligger bag albummet Homeland.

Denne gang er hendes performance baseret på historierne fra hendes seneste udspil, filmen Heart of a Dog, der handler om livets helt elementære spørgsmål: Livet, døden, kærligheden og energiernes transformationer mellem disse tilstande. Historierne oprinder fra hendes liv sammen med Lou Reed, hendes elskede hund Lolabelle, og hendes tab af begge to, da de døde fra hende. Men som hun selv siger: »This is not a get-to-know Lou Reed, Laurie Anderson or Lolabelle movie. Not at all, in fact, it’s not really about these creatures. It’s about Life, Love and Death, and how Death is perceived as the releases of the energies of Love«.

Der er stadigvæk ganske få billetter tilbage, der kan købes her. Laurie Anderson er nu 68 år gammel, og spørgsmålet er om man herhjemme får chancen for at opleve hende live igen. Undertegnede gør, for billetterne ER printet og lagt et sikkert sted!

Leave a Reply