Singlr

Fredagssinglr: The Soft Eggs – Headless Panther

Foto: Jonas Thorbjørn
Skrevet af Bitten Kjærgaard

Den danske psych rock duo The Soft Eggs er klar med transcenderende debutsingle

The Soft Eggs er en ambient, psykedelisk rockduo, der både drager inspiration fra den svenske prog-rockscene såvel som den indiske sitar-psych/syrebølge, der florerede i 60’erne. I liveformat har duoen sågar et setup på seks mand, som også tæller en sitarspiller samt en australsk tværfløjtenist fra bandet Babe Rainbow. Kombinationerne skaber et harmonisk samspil af forskellige lydbilleder, hvor skæve jazz-harmonier, hvallyde, tværfløjte og slideguitar indgår.

Med debutsinglen “Headless Panther” skaber The Soft Eggs et transcenderende trip, som drives frem og rammesættes af repetetive trommer og guitar. Verset trækker elementer fra både indie- og prog-rock, men overskylles hurtigt af 70’er-lydende korsang og sitar, og vi ender tilbage i trippet, som kun bliver mere syret, som nummeret skrider frem. Det klæder “Headless Panther”, at der er et ophold i alt det psykedeliske og syrede, når forsanger Kristian Sejerskildes stemme fremhæves i verset, og det er også det, der skaber prog-rockeffekten.

Om debutsinglen fortæller bandet, at »”Headless Panther” er selvbiografisk, da asfalten under et motorcykelstyrt bogstaveligt talt skrabede hovedet af forsangerens sorte pantertatovering på venstre arm. Den forløbne helingsproces var kendetegnet ved modsatrettede følelser, da kroppen var en skal af smerte, mens hans indre var i dyb ro. En begribelig adskillelse af krop og sind.«

Leave a Reply