Plader

Broken Bells: Meyrin Fields EP

Danger Mouse og James Mercer fra The Shins har for anden gang krydset hinandens musikalske løbebaner og skabt en fin, lille ep uden de store nyskabelser.

Danger Mouse synes at have fået friere hænder på Broken Bells’ andet udspil. En ep, hvor det melodiøse og eksperimenterende stadig har en central rolle. Denne gang med en mere elektronisk lyd end på deres selvbetitlede debut fra 2010. Det direkte rockede udtryk er puttet i baggrunden, mens James Mercers letgenkendelige vokal stadig pryder lydbilledet.

Broken Bells opstod efter et møde mellem Brian Burton (Danger Mouse) og Mercer (The Shins) på Roskilde Festival i 2004. Det viste sig, at de begge var fan af hinandens musik, og mødet førte til deres første album, der blev vel modtaget. Nu har duoen så igen været i studiet og begået en ep.

Meyrin Fields består af fire numre, der spænder fra det fængende, elektroniske åbnings- og titelnummer til den forvrængede, halvbombastiske og støjrockende ballade “Heartless Empire”. Alle skæringer er omkring tre minutter lange, og det gør oplevelsen luftig og letfordøjelig, hvorfor man på ingen måde kommer til at kede sig, mens man nyder de to herrers talenter. “An Easy Life” er med sit tilbagelænede groove umuligt ikke at nikke med på: det perfekte soundtrack til det sommerlige forår.

Den 11 minutter og 36 sekunder lange ep ligger lydmæssigt ikke langt fra det første album. Der er på ingen tidspunkt tvivl om, at det er Danger Mouse, der har skruet på knapperne. Han har på alle plader integreret sin efterhånden velkendte, dunkle sound i perfekt tilpassede doser. Der er ikke gjort de store nyskabelser siden debutalbummet, men hvorfor også lave om på en formel, der virker så godt i forvejen? Pladen har sin helt klare eksistensberettigelse: Duoen har taget skridt i retning af en stadig eksperimenterende og mere elektronisk lyd. De nye elementer klæder musikken, og det synes stadig umuligt at forestille sig, at Danger Mouse ikke udvikler sig fra udgivelse til udgivelse.

★★★★☆☆

Skriv et svar