Nyheder

Ugens Undergrund: Ocean View

Det københavnske undergrunds-postpunk-band Ocean View er nu på trapperne med deres debut-plade, der udkommer i slutningen af måneden. Et aktivt liveband, som både har selvtillid, lyd og attitude i orden.

Bandet Ocean View har kun eksisteret i lidt over et år. Til trods for det er de allerede et anerkendt koncertband, der har spillet på blandt andet Loppen og Stengade i København. Nu er de klar med deres debutplade No End, som udgives på Big Oil Recording Company den 29. oktober og er indspillet i samarbejde med Jens Benz, der også har medvirket til at skabe albums af blandt andre Thulebasen og Iceage.

Med en god attitude og en fælles ambition om især at påvirke andre gennem live-musikken har Ocean View formået at tiltrække sig positiv opmærksomhed. Dette er nu ikke noget, bandet selv fremprovokerer. Det er nemlig en smule besværligt at få nysgerrigheden stillet til Ocean View, der generelt tager en vis distance til sociale medier og overfladisk omtale, som ikke fokuserer på selve indholdet. En kritik af musikbranchen eller bare et ærligt statement? I hvert fald er Ocean View klar over, hvem de er, og hvad de står for: »Vi har altid haft svært ved at se fornuften i at drage sammenligninger mellem bands, og vi føler, at det tit tager fokus væk fra, hvad der egentlig foregår foran én.«

Ocean Views målsætning er først og fremmest en fælles intention om at skabe en speciel stemning på scenen, hvor andre kan få udbytte af den musik, som opstår impulsivt. De beskriver det selv ved: »Den magi, der kan svulme op, når man er til koncert, kan få tilskueren til at tænke, føle og handle anderledes. Det er en meget enestående effekt, som musik har, og helt sikkert vores største inspirationskilde.« Dette kan også føles direkte i de udgivne singler, hvis rå og kompromisløse lyd ligeledes vidner om, at de er et engageret liveband.

Ocean Views første single “Sober” er et råt indspillet nummer, hvor galopperende trommer og pigtrådsguitar er i fokus. Dette suppleres af en mandestemme, som har en vis postpunket ligegyldighed over sig. Det er ikke stemmen, men musikken, der taler, og bandet er fokuseret på idéen: »Vi lader musikken styre os, aldrig omvendt.« Ocean View spiller både simpelt og skævt og giver et indtryk af, at deres numre er opstået gennem lange improvisationer over et par kolde fra kassen i øveren. Attituden kan fornemmes gennem højtalerne, og tekstuniverset kredser om autoritetsopgør, sandhed og benhård brutalitet:

»You can’t own what I’ve got / It’s in my thoughts / It’s in my blood / It won’t come just if you call / What you think you need / Is what we already got / I did nothing to her / Officer, I did nothing to her (I don’t know why she’s dead)«

Der lægges ikke skjul på noget i teksterne, som spænder fra overfladiske betragtninger til et oprør mod det sikre og normale. Tjek Ocean Views hjemmeside for fremtidige koncerter, og hold øje med næste single, der snart udkommer.

Skriv et svar