Plader

Lower: Seek Warmer Climes

Skrevet af Helge Vammen

Seek Warmer Climes er et overbevisende debutalbum fra københavnske Lower, der byder på tempofyldt, dyster postpunk og iørefaldende melodier.

Det længe ventede debutalbum fra postpunkerne i det københavnske band Lower må siges at leve op til forventningerne. Lower har med to ep-udgivelser og et imponerende antal koncerter allerede slået sit navn fast som en essentiel del af den københavnske – eller danske, om man vil – postpunkscene, hvor f.eks. Iceage og Shiny Darkly ligeledes er svære at komme uden om. Lower viser dog med deres debutalbum, at de skiller sig væsentligt ud fra de føromtalte genreslægtninge.

Seek Warmer Climes indledes med buldrende trommer på nummeret ”Another Life”, der varsler om, at der her er tale om et særdeles ambitiøst album. Det er tempofyldt og aggressivt, og forsanger Adrian Toubros vokal dirrer af nerve. Det høje tempo fortsætter på det følgende nummer ”Dart Persuasion”, inden der skrues en anelse ned for tempoet på ”Lost Weight, Perfect Skin”, der hører til blandt albummets mest iørefaldende skæringer.

Lowers lyd er knap så mudret og kaotisk som hos eksempelvis Iceage, og gruppens numre bygger på en mere traditionel form for sangskrivning, hvor der også er plads til fængende omkvæd eller eksperimenter frem for støjende og kaotiske passager. Et mindre traditionelt opbygget nummer er den tungt galopperende ”Expanding Horizons (Dar Es Salaam)”, som hører til blandt Seek Warmer Climes’ absolutte højdepunkter. Nummeret er drevet af en tung, gennemgående basgang kombineret med støjende guitarer og buldrende trommer og bygger gennem syv minutter op til et klimaks, der aldrig rigtigt kommer. Et lidt modigt valg, hvor der leges med lytterens tålmodighed.

Endnu et højdepunkt er at finde i ”Soft Option”, der med både surfagtige og skramlende guitarer samt catchy omkvæd hører til i den mere lettilgængelige ende af det spektrum, som Seek Warmer Climes omfatter. Adrian Toubros messende og til tider mudrede vokal passer generelt perfekt til alle de genreafkroge, som Lower afsøger – dog med den anke, at ordene til tider er så svære at spore, at det bliver et mindre irritationsmoment. Det er nemlig tydeligt, at hans budskaber er vigtige.

Lower formår desværre ikke helt at holde det ellers lovende niveau fra de indledende numre på den sidste del af pladen. Det hele kører en smule i tomgang hen mod albummets afslutning, og trods det høje bundniveau i musikkens kvalitet kan man som lytter sidde tilbage med en følelse af at have hørt det samme nummer to gange. På den anden side er det ikke nødvendigvis en dårlig ting, idet albummet samtidig fremstår yderst strømlinet og sammenhængende. Lower beviser med Seek Warmer Climes, at de har noget på hjerte og er værd at følge i fremtiden.

★★★★☆☆

Skriv et svar