Plader

The Thrills: So Much for the City

Skrevet af Rasmus Bækgaard

Irske The Thrills leverer en forfriskende og livsbekræftende omgang pop, der dufter mere af californisk solskin end af irsk regnvejr.

Når man kigger på coveret til debutalbummet So Much For The City med The Thrills, er det ikke lige til at se, at der er tale om en plade, der er udgivet i 2003. Billederne forestiller en flok unge mennesker med halvlangt hår, og det kunne lige så godt være Buffalo Springfield, Eagles eller et tredje band fra tiden omkring 1970, der var afbilledet. Når man lytter til musikken får man de samme assiciationer, for The Thrills tager udgangspunkt i den amerikanske vestkyst tradition, hvor åbne biler, sol, surfbræt og svimlende melodier er nogle af kodeordene. Det er blandt andet grupper som The Byrds, Beach Boys og ind i mellem også countryrock-pioneerne Flying Burrito Brothers, der er de musikalske forbilleder. Man skal således ikke lade sig narre af gruppens navn, der umiddelbart leder tankerne hen den uendelige bølge af garagerockbands, der er kommet i mediernes søgelys de seneste par år.

The Thrills har forud for albummet gjort sig bemærket med en række fortrinlige singler i form af “Santa Cruz”, “One Horse Town” og “Big Sur”, der alle har skruet forventninger til dette album voldsomt i vejret. Og med udgivelsen af albummet er successen stort set i hus, idet ikke en eneste af sangene på albummet falder igennem, og stort set alle sammen kunne udsendes på single. At alle sange på en plade har singlepotentiale er ikke nødvendigvis en fordel, men når man spiller popmusik som The Thrills, er den slags så afgjort et plusord. The Thrills handler nemlig ikke om den store fordybelse og fornyelse af musiktraditionen, men derimod om at have det sjovt, og det evner gruppen til næsten perfektion. Selv om de musikalske referencer er anderledes, kan jeg ikke lade være med at tænke på en gruppe som skotske Travis, for The Thrills har den samme umiddelbarhed i melodierne som de skotske hitmagere. Det virker som om, at sangene bare kommer helt naturligt, og udover de ovennævnte singler skal “Don’t Steal Our Sun”, “Hollywood Kids” og især den helt sublime afslutningsballade “Till the Tide Creeps in” fremhæves.

Egentlig er der ikke så meget at sige om So Much for the City. Man kan måske stille spørgsmålstegn ved, hvor lang tid den holder. Pladen er måske ikke så dyb, men så længe der er tale om så vellydende popmusik, er det i hvert fald ikke nogen grund til ikke at lade The Thrills stå for soundtracket til varme sommerdage og efterfølgende grillfester, og sangene har efter min mening også kvaliteter nok til at holde mere end én sommer. I slutningen af august udgives “Santa Cruz” endnu en gang som single, og hvis der er nogen retfærdighed til, så vil den denne gang skaffe The Thrills det endegyldige gennembrud – talentet er der i hvert fald.

★★★★½☆

Leave a Reply