Plader

Powersolo: It’s Raceday… and Your Pussy Is GUT!!!

Skrevet af Mathias Askholm

Mens debuten Lemon Half Moon var præget af for mange idéer, der rodede rundt uden nogen overordnet kunstnerisk idé, er It’s Raceday”¦ and Your Pussy Is GUT!!! et gennemført album med en klar vision.

It’s Raceday”¦ and Your Pussy Is GUT!!! er Powersolos andet album, det første for Crunchy Frog, og overgår klart bandets debut, Lemon Half Moon fra 2001. Bandets lineup på It’s Raceday”¦ and Your Pussy Is GUT!!! udgøres af brødrene Kim ‘Kix’ Jeppesen (vokal, guitar og dawghouse bas) og Bo ‘Atombarnet’ Jeppesen (guitar, lapsteel, bas og baggrundsvokal) samt Jens ‘Chief Benz’ Søndergaard (trommer og percussion). På albummet medvirker desuden idolet og blueslegenden André Williams som gæstevokalist på nummeret “Hillbilly Child”.

Lige fra første minut af dette udspil fornemmer man, at Powersolos andet album er noget helt specielt. Efter første afspilning af dette album var jeg ikke sikker på, at jeg turde trykke ‘play’ med det samme igen. Hvis man ikke er forberedt på Powersolos eksperimenterende sammensurium af blues-, (power)soul-, og rockabilly-punk, risikerer man nemt at blive rusket rundt ved første gennemlytning. Er man derimod indstillet på denne uhøjtidelige fest af kreativitet og eksperimenter, vil man i It’s Raceday”¦ and Your Pussy Is GUT!!! finde albummet fra sine hede drømme.

Har man nogensinde været til motorløb, vil man have en stor fordel i forståelsen af It’s Raceday”¦ and Your Pussy Is GUT!!!. Albummet omhandler på mange måder den gevaldige energiudladning, der er i forbindelse med motorløb. “NASCAR” beretter om klimakset på Raceday og er et lyrisk titelnummer for denne cd. Albummets bedste sange er den afvisende og groovy “Baby, You Ain’t Looking Right”, den målrettede aggressive “Mr. Suit” samt “Hillbilly Child”.

Var man mellemfornøjet med Powersolos første album, bør man ikke afskrive It’s Raceday”¦ and Your Pussy Is GUT!!!, men derimod give sig selv chancen for at få øjnene op for dette band. Powersolo har med It’s Raceday”¦ and Your Pussy Is GUT!!! formået at levere en bred indgang til deres lumre og vanvittige univers. Har man allerede hørt og elsket førstesinglen “Juanito”, der har været spillet heftigt på P3 og i Boogie, vil man ganske givet finde et gevaldigt tilskud gødning til dansegenet i resten af albummet. En spændende blanding af råfed old-school garagerock og melodisk country og punk med en twist af mexicana venter på dette album.

★★★★☆☆

Leave a Reply