Nyheder

Godgørende Björk-remixplade klar i næste uge

På mange måder har islandske Björk i mange år været sin helt egen enmandshær.
Både stilmæssigt og med hensyn til sit karriereforløb har den tidligere Sugarcubes-forkvinde været noget for sig selv på adskillige planer: Dels har hun rent musikalsk udfordret sig selv i nye retninger, og senest pressede hun sin vokal (og de lyttere, der måtte have forbehold mod den) til nye ekstremer på Medúlla. Dels har hun ædt sig vej gennem kostumer under filmoptagelser, der efterfølgende gav hende en Guldpalme i Cannes.

Nu har Björk imidlertid valgt at skaffe sig en større armé. Til fordel for Unicefs arbejde i de tsunami-ramte områder i Sydøstasien har islændingen nemlig valgt at lade 20 kunstnere fra hele Europa samt Nordamerika remixe nummeret “Army of Me”.
Blandt rekonstruktørerne er den engelske vidunderknægt Patrick Wolf, og på tracklisten lægger de rød-hvide briller mærke til københavnske Atoi, der tre mand høj (m/k) har skabt en knitrende coverversion.
Det hele udkommer 2. maj, og pladen går under navnet … Army of Me.

Leave a Reply