Nyheder

Four Tet samarbejds-album til januar

Four Tet udgiver i januar under sit borgerlige navn Kieran Hebden albummet
The Exchange Session vol. 1.

Albummet er ikke et regulært Four Tet-album men et album, som Hebden har lavet sammen med trommeslageren Steve Reid. Navnet får måske ikke klokker til at ringe hos specielt mange, men Reid har blandt andet spillet med og for Sun Ra, Miles Davis, James Brown og Coltrane. Han har desuden haft en lang karriere indenfor Motown, og da han var blot 19 år gammel, spillede han med Fela Kuti i Afrika.

I et interview til e-zinet PopMatters fra i sommer har Hebden forklaret sin fascination af Reid med disse ord: “He’s my dream drum partner. There’s a sound I always strive for in my records. That rhythmic African-American tradition, that pure, soulful, funky rhythm. The thing is I’m a middle-class English guy and it’s just not in me. But it’s something I’m always reaching for in my music. Now to suddenly work with Steve, who is the very essence of that idea, is fantastic. He’s one of the purest examples of that drum tradition on the planet.”

Kieran Hebden medvirker også på Steve Reids seneste album Spirit Walk, som er udgivet på Soul Jazz Records. Hebden-Reid-albummet The Exchange Session vol. 1 udgives på Domino.

Læs hele interviewet om samarbejdet hos PopMatters.

Undertoners anmeldelse af Four Tets seneste album Everything Ecstatic.

Leave a Reply