Nyheder

Daniel Johnston alvorligt syg

Onsdag i sidste uge havde Daniel Johnstons far svært ved at vække sin søn af eftermiddagsluren.

Da det endelig lykkedes, talte Daniel Johnston usammenhængende og havde svært ved at stå på sine ben, og faren sendte ham straks på hospitalet.

Lofi-legenden, der bor hjemme hos sine forældre, lider af en kraftig manio-depression, som han siden sidst i 90’erne er blevet behandlet for ved hjælp af lithium. Imidlertid lader medicinen til at have forgiftet Johnston, siger hans far til fansiden RejectedUnknown.com.

Faren formoder, at lithium-forgiftningen skyldes, at sønnen i smug er begyndt at spise og drikke ting, der ikke passer sammen med den diabetes-medicin, han får sideløbende med lithium-behandlingen. “Men hvad kan man gøre, når han nægter at bekymre sig om konsekvenserne af at spise og drikke forkert?” siger faren.

Indlæggelsen kommer efter, at Daniel Johnston i august måtte aflyse en tre-ugers-turné i Europa på grund af en slem depression. Sommeren bød dog også på den gode nyhed, at overskuddet fra sidste års hyldestalbum The Late Great Daniel Johnston – Discovered and Covered nu er ved at blive omsat til et nyt hus til sangeren. Det er ved at blive bygget lige ved siden af forældrenes hus i Waller, Texas. Lad os håbe, at Johnston når at få glæde af det.

Leave a Reply