Nyheder

Casiotone for the Painfully Alone fortæller om nyt album

Siden 1999 har amerikanske Owen Ashworth under aliaset Casiotone for the Painfully Alone skrevet sange om livet, kærligheden og offentlige transportmidler – med et Casiotone-keyboard som noget nær det eneste instrument.

Det er blevet til tre albums, Answering Machine Music, Pocket Symphonies for Lonely Subway Cars og Twinkle Echo, og de to første er netop er blevet pudset af og genudgivet under det ligefremme navn The Two First Albums on One CD.

7. marts udsender Ashworth sit fjerde album, Etiquette, på tyske Tomlab, og i den forbindelse har Undertoner bedt Ashworth forklare lidt om sin nye plade.

Etiquette er den første plade, jeg har lavet uden at tænke på, at numrene skulle kunne spilles live, og det har gjort det muligt for mig at eksperimentere meget mere.”
Det kommer bl.a. til udtryk ved, at der kun er Casio-lyd på to af sangene, mens der er blevet plads til klaver, orgel, strygere, rigtige trommer og gæstevokalister.

Under indspilningerne har There’s a Riot Going On med Sly & the Family Stone og diverse Memphis-soulplader været en stor inspirationskilde, forklarer Ashworth og fortsætter:
“For mig var en meget vigtig del af arbejdet med denne plade at give slip på en del af mine minimalistiske tendenser og give sangene lov til at udvide sig i helt nye retninger. Jeg ville finde den lyd, der kunne gøre sangene mest virkningsfulde – i stedet for at prøve at skabe så virkningsfulde sange, som det nu engang var muligt ud fra Casio-lyden alene.”

Ashworth og Tomlab er i øjeblikket i gang med at planlægge en Europa-turné, som formentlig kommer til at inkludere et par skandinaviske koncerter.

Leave a Reply