Nyheder

Jaga Jazzist-medlem laver musik til tv-dokumentar

Musikeren Martin Horntveth, som er en af hovedkræfterne i jazz-prog-bandet Jaga Jazzist, har lavet musik til en norsk tv-dokumentar.

I sommeren 2003 var der en reportage i norske Dagbladets tillæg Magasinet, hvor en journalist havde fulgt kæresteparret Knut og Siv – begge narkomaner og hjemløse. De levede på gaden i Oslo og skulle hele tiden skaffe penge til stoffer. Alligevel ville de gerne giftes, og gennem fire måneder tiggede Knut sig til 14.000 norske kroner for at give Siv hendes drømmebryllup.

Denne reportage blev optakten til en tv-dokumentarserie, hvor instruktøren Are Faaberg har fulgt Knut og Siv gennem to år. Musikken til serien er skrevet af Martin Horntveth, og det er hans første musikalske bidrag til tv. Serien kører i øjeblikket på den norske kanal NRK.

Ved siden af sit trommearbejde i Jaga Jazzist har Martin Horntveth udgivet de to solo-ep’er Fast Motion og Skull, hvor han blander jazz, elektro, rock og et utal af andre genrer til en højst spraglende blandingsmusik.

Leave a Reply